Vágólapra másolva!
A korábbi sajtóhírekkel ellentétben biztosnak tűnik, hogy Adrian Newey nem a Ferrari csapatánál, hanem két másik F1-es istálló valamelyikénél folytatja a pályafutását.

A Forma-1 történetének egyik legsikeresebb mérnöke, Adrian Newey két hónapja jelentette be, hogy 2025 elején, 19 év után szabadon távozik a Red Bull F1-es csapatától. A tervező szakember sorsa azt követően dőlt el, hogy megromlott a viszonya a szezon előtt botrányba keveredett Christian Horner csapatfőnökkel. Az elmúlt hetekben a nemzetközi szaksajtó egyhangúan arról írt, hogy Newey a Ferrarinál (esetleg a Mercedesnél) folytatja a karrierjét, ám a legújabb hírek szerint ragaszkodik ahhoz, hogy továbbra is Nagy-Britanniában dolgozzon, és két istállóra szűkült le a lehetséges folytatás a 65 éves szakember számára.

Adrian Newey, Red Bull, F1
A Red Bulltól távozó mérnököt, Adrian Newey-t több F1-es csapat is szívesen látná – télig kell döntenie az ügyben
Fotó: NurPhoto via AFP/Alessio Morgese

A Red Bull-mérnök Adrian Newey a McLarennél vagy az Aston Martinnál folytathatja

Az olasz Motorsport szakírója arról írt pénteken, hogy Newey már eldöntötte, hogy nem akar messzire kerülni Milton Keynes-től, és Nagy-Britanniában maradna, miután a Ferrarival való tárgyalások nem vezettek eredményre, és az Aston Martin és a McLaren között fog választani. Az ismert brit showman, Jeremy Clarkson – aki közismerten jó kapcsolatban van Newey-vel – pedig ezt alátámasztó mondatot említett meg a Brit Nagydíj előtt: a Viaplay TV riporterének azt mondta, hogy 

a Red Bulltól távozó mérnök Maranello helyett Oxfordshire-ben szeretne lakni.

Newey maga elárulta, hogy korábban már járt gyárlátogatáson Silverstone-ban, az Aston Martinnál; de az is nyilvánosságra került, hogy az említett Forma-1-es istállók mellett egy egykori csapata, a Williams is kiszemelte őt magának.

Adrian Newey a Red Bull-lal eddig nyolc egyéni és hét konstruktőri világbajnoki címet nyert, korábban pedig öt vb-címet ünnepelhetett a Williams, egyet pedig a McLaren csapatával.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről