A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNMagyarország
17:30KézilabdaHungary-Sweden
HUNMagyarország
20:35VízilabdaHungary-USA
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Sajtóhírek szerint a Red Bull Forma-1-es csapatától távozó brit mérnök, Adrian Newey megegyezett az új csapatával, és már azt lehet tudni, mikor jelentik be hivatalosan a megállapodást.

A Forma-1 történetének egyik legsikeresebb mérnöke, Adrian Newey májusban jelentette be, hogy 2025 elején, 19 év után szabadon távozik a Red Bull F1-es csapatától. A sztártervező sorsa azt követően dőlt el, hogy megromlott a viszonya a szezon előtt botrányba keveredett Christian Horner csapatfőnökkel.

F1 Grand Prix of Great Britain
Adrian Newey elhagyta a Red Bullt, de már azt is tudni, hol folytatja a karrierjét
Fotó: NurPhoto via AFP

Az elmúlt hónapokban rengeteg hír látott napvilágot a szakember jövőjét illetően, többek között állítólag a Ferrari, az Aston Martin, a Williams, és a McLaren is csábította. Egy ideig a Ferrari tűnt befutónak, de hiába egyeztek meg, a szerződés nem jött létre, mivel Newey továbbra is Nagy-Britanniában kíván dolgozni, így lényegében két istállóra szűkült le a lehetséges folytatás, vagyis Aston Martin és a McLaren maradt versenyben.

Adrian Newey megegyezett az Aston Martinnal

Az olasz Autosprint újságírója, Fulvio Solms arról számolt be, hogy a legendás tervező már meg is egyezett az új csapatával és az Aston Martinhoz szerződik. Az olasz lap szerint a megállapodást szeptemberben jelentik be hivatalosan, mivel Newey-t augusztus végéig szerződése tiltja attól, hogy a jövőjéről kommunikáljon.

A 65 éves brit mérnököt állítólag lenyűgözte a silverstone-i csapat üzleti terve, és állítólag komoly szerepet játszott meggyőzésében az, hogy teljesen szabad kezet kap az istállónál, ahol azokkal a szakemberekkel dolgozhat együtt, akikkel csak szeretne. Emellett ugyancsak fontos szerepet játszott a döntésében a Honda, amely a 2026-os új F1-es motorszabályok kezdetével az Aston Martin partnereként tér vissza. 

A hírek szerint a Forma-1 történetének legsikeresebb mérnöke négy évre mintegy 100 millió dollárt, átszámítva bő 36 milliárd forintot kap majd. 

Adrian Newey a Red Bull-lal nyolc egyéni és hét konstruktőri világbajnoki címet nyert, korábban pedig öt vb-címet ünnepelhetett a Williams, egyet pedig a McLaren csapatával.

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!