Vágólapra másolva!
Mint ismert, a tervezőlegenda, Adrian Newey március elsejétől a Forma-1-es Aston Martin csapatához igazol. A 65 éves szakember nemcsak szakmailag segíti a silverstone-i istállót, hanem részvényesévé is válik. Newey izgatottan várja, hogy együtt dolgozzon a Forma-1 kétszeres világbajnokával, Fernando Alonsóval.

"Elképesztően inspirált és lenyűgözött az a szenvedély és elkötelezettség, amelyet Lawrence Stroll tulajdonos képvisel" - indokolta döntését Newey.

F1 Grand Prix Of Canada
Adrian Newey nagyon várja a közös munkát Fernando Alonsóval
Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto

"Elhatározta, hogy egy világverő csapatot hoz létre. Ő az egyetlen többségi tulajdonos, aki aktívan részt vesz a sportban."

A konstruktőri pontversenyben jelenleg ötödik Aston Martin két autóját a korábban kétszeres világbajnok spanyol Fernando Alonso és a kanadai tulajdonos fia, Lance Stroll vezeti. Newey bevallása szerint nagy vágya volt mindig is, hogy Alosóval dolgozzon.

„Annyi éven át harcoltunk egymás ellen” – magyarázta Newey Alonso kapcsán. „Időnként egyfajta ősellenség volt számunka. Nagyon közel kerültünk ahhoz, hogy 2008-ban a Red Bullhoz csatlakozzon a 2009-es szezonra, de sajnos ez nem jött össze, ami nagy kár – így tovább folytattuk a harcot egymás ellen. Ő a sportág egyik legendája, így nagyon várom a közös munkát.”

Newey szót ejtett az Aston Martin másik versenyzőjéről, Lance Strollról is - írja az F1vilag.

„Lance-et már sok éve ismerem kicsit, még az F3-as időszakából” – mondta a brit szakember. „Az én fiam, Harry is F3-ban versenyzett akkoriban, amikor Lance is. Csodáltam őt – uralta az F3-as év második felét akkoriban [2016-ban].”

A brit Newey májusban jelentette be, hogy 19 esztendő után elhagyja a világbajnoki címvédő Red Bullt, mert új kihívást akar keresni. A szakmája legjobbjának tartott autótervező versenygépei összesen 25 egyéni és konstruktőri világbajnoki címet hoztak a Williams, a McLaren és a Red Bull csapatainak.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!