A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Drágul a hitel, emelkednek a hozamok

Vágólapra másolva!
A Magyar Nemzeti Bank keddi kamatemelése a szakértők szerint rövidesen érezteti a hatását a kereskedelmi bankok termékeinek árán is: emelkednek a hitelek kamatai, de a betéti hozamok is.
Vágólapra másolva!
Jelentős kamatemelésről döntött a jegybank/uzletinegyed/hirek/hazaihirek/20030610jelentosen.html

A Raiffeisen Bank napokon belül dönt betéti kamatainak emeléséről, mondta a Népszabadságnak a hitelintézet lakossági üzletágának vezetője, Huszár Róbert. A jegybanki döntés után nem kerül sor a korábban tervezett hitelkamat csökkentésre a banknál, tette hozzá.

Még nem lehet megmondani, hogy pontosan hogyan hat majd a kamatemelés a hitel- és betéti termékekre a legnagyobb magyar lakossági banknál, az OTP-nél, mondta az ügyvezető igazgató, Fenyő György. Az ügyvezető szerint a vállalkozói hitelek várhatóan drágulnak, mert ezeknek döntő része a piaci kamatokhoz kötött. A magasabb kamatszint átlagosan három hónap alatt épül be az árakba, mondta Fenyő György.

A betéti kamatok emeléséről egyelőre nem született döntés az OTP-nél. Amennyiben a magasabb kamatszint javítani fogja a lakosság megtakarítási kedvét, a bankok között élesedhet a verseny a betétekért, és így ismét emelkedhetnek a megtakarításokra fizetett kamatok, mondta a Népszabadságnak Fenyő György.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!