A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
5
Ezüstérem
5
Bronzérem
5
HUNNagy Bernadett
11:30BirkózásReetika Reetika-Bernadett Nagy
HUNMuszukajev Iszmail
12:20BirkózásIszmail Muszukajev-Ernazar Akmataliev
HUNMagyarország
14:00VízilabdaHungary-Italy
NyílNyíl

Az ásványvíz a legnépszerűbb szomjoltó

Vágólapra másolva!
Az elmúlt 12 évben megháromszorozódott azok száma, akik különösen szívesen fogyasztanak ásványvizet, amely ma a legnépszerűbb szomjoltó ital Magyarországon. Míg 1989-ben a válaszadók 29 százaléka ivott szívesen ásványvizet, addig idén már 68 százalék választja ezt az italt - derül ki a GfK Piackutató Intézet "Étkezési szokások 1989-2003" című tanulmányából.
Vágólapra másolva!

Az ásványvíz mellett a válaszadók kétharmada iszik szívesen gyümölcslét. A szódavizet és a korábbiaktól eltérően a szénsavas üdítőt a felnőttek többsége kedveli, (56 illetve 54 százalék), és közkedvelt ital a szóda is, hiszen a válaszadók 52 százaléka nyilatkozta, hogy szívesen iszik szódavizet. Szörpöt a megkérdezettek 40, sört pedig 33 százaléka fogyaszt szívesen.

GfKhttp://www.gfk.huÁsványvízgyártás linkek a Katalógusbanhttp://vizsla.origo.hu/katalogus/ipar_es_mezogazdasag/ipar,_iparugy/konnyuipar/elelmiszer-_es_tartositoipar/bor-,_szesz-_es_uditoitalipar/szesz-_es_uditoitalipar/asvanyvizgyartas/

Az elemzésből kiderül, hogy egy magyar felnőtt hetenként átlagosan 3 napon fogyaszt ásványvizet, így 14 év alatt több mint duplájára nőtt a fogyasztás gyakorisága. Második helyen a szódavíz áll heti átlag 2,4 nappal, harmadik a gyümölcslé 2,1-es, majd a szénsavas üdítőital 1,8-as és a szörp 1,4-es mutatóval. Sört a válaszadók hetenként átlagosan 0,6 napon isznak.

A szomjoltó italok közül a leggyakrabban fogyasztott élelmiszerek rangsorában a legelőkelőbb pozícióba, a 11.-12. helyre az ásványvíz került. De benne van az első húszban a szódavíz és a gyümölcslé is - derül ki a GfK elemzéséből.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!