A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Újra megnyitott a világ egyik legszebb McDonald’s étterme, a Nyugati pályaudvarnál

Vágólapra másolva!
Teljes megújulás után ismét várja vendégeit a Nyugati pályaudvarnál található McDonald’s étterem, amelyet a felújítás mellett számos okos megoldással is elláttak.
Vágólapra másolva!

34 évvel ezelőtt, 1990-ben nyílt meg a Nyugati téri McDonald’s, amelyet a világ egyik legszebb gyorséttermeként tartanak számon. 

Csütörtökön több mint féléves felújítás után nyithatott újra az étterem, amely ezzel lezárja a  vállalat átfogó étteremátalakítási programját is:

utolsó állomásként nemcsak a „Jövő Élménye” koncepció szerinti átalakításra, de a műemléképület enteriőrjének, különleges belsőépítészeti elemeinek rekonstrukciójára, ebben pedig természetes alapanyagok használatára is sor került. A munka értéke nagyságrendileg 1,8 milliárd forint volt - derült ki a cég közleményéből.

Korábban a Market Építő Zrt. építhette át a világszinten is egyedi belsőépítészeti megoldásokkal létrehozott Régi Posta utcai „Mekit”. Most a Nyugati téri McDonald’s épületrészét is a szomszédos eklektikus Nyugati Pályaudvarhoz igazodóan gazdag díszítéssel, neoreneszánsz és neoromantikus jegyekkel átszőtt belsővel formálták a mai kor elvárásainak megfelelő térré. Az étterem enteriőrje egy ausztrál dizájn stúdió, a Landini tervei alapján készült, melyeket Sass Géza magyar belsőépítész tervező adaptált a helyszín adottságaihoz. 

Értékeit az étterem mind a mai napig őrzi, és az átalakítás után is megtartotta. Mindennek alapja a McDonald’s RAY-design koncepciója, amely egyedi tükrös üvegfelületekkel, rézburkolatú lámpatestekkel és több speciális, de a dizájnba illő bútorelemmel egészül ki. Minden belsőépítészeti elem valódi, természetes anyagból készült: öntött terrazzo padlót, valamint fa-, bőr- és rézburkolatokat használtak a kivitelezés során, míg a belső pillérek díszítő festését restaurátor készítette.

Fontos változás, hogy átalakították a vendégtér lépcsőzetes elrendezését: a kiadópulthoz vezető lépcső megszűnt, ezt a födémszakaszt felemelték a bejárati padlószinthez.

A vendégek az épület közepén lévő, kétoldalt elhelyezkedő lépcsősoron juthatnak fel a galériára és a mezzanine szintre. Igazi látványosságként, hazánkban egyedülálló módon a termékeket egy ételszállító szalag továbbítja majd a konyha két szintje között. Az ún. transzporter felmegy egészen a galériaszintre, egy üvegdobozon keresztül pedig a vendégek is nyomon követhetik a termékek útját - írta meg a Magyar Építők.

Nem maradt el az étterem digitális fejlesztése sem: a többi felújított étteremhez hasonlóan itt is megjelentek az érintőképernyős kioszkok a hagyományos kasszák mellett. A vendégeknek természetesen lehetőségük lesz rendelésüket a McDonald’s mobiltelefonos alkalmazáson keresztül is leadni, sőt, akár egyenesen az asztalukhoz rendelni. Az étterem mögött a szabadtéri terület is teljesen új formában és új bútorokkal, egy lounge-hangulatú terasszal várja a vendégeket.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!