Holttestet találtak az Ipoly folyóban

Ipoly,holttest
Fotó: https://www.facebook.com/kutatomentok
Vágólapra másolva!
Vasárnap azzal riasztották a vámosmikolai tűzoltóságot, hogy egy férfi elmerült az Ipolyban. A Pest Vármegyei Kutató-Mentő Szolgálat csapata hétfőn a felszínre hozta a holttestet.
Vágólapra másolva!

Felszínre hoztuk az Ipoly folyó vámosmikolai szakaszán tegnap elmerült 41 éves férfi holttestét

"Tegnap a bejelentést követően a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Főügyelete riasztotta a helyszínre a Vámosmikola Önkormányzati Tűzoltóságot, valamint a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság búvárszolgálatát és később a helyszínre érkezett a szlovák tűzoltóság búvárszolgálata is" - kezdte Facebook-bejegyzésében a Pest Vármegyei Kutató-Mentő Szolgálat, akik, ahogy fogalmaztak, a rendőrség kérésére kapcsolódtak be a keresésbe, és a tűzoltókkal folytatták a megkezdett munkát.

A keresés során egy erre a célra kifejlesztett bábut engedtünk el a sodrásba, ami hasonlóképpen viselkedik, mint egy emberi test.

 "A folyó így megmutatta, hogy merre kell folytatni a keresést és nem sokkal 17 óra előtt az eltűnt személyt a baleset helyszínétől nem messze szonár segítségével megtaláltuk és felszínre hoztuk. Őszinte részvétünk a hozzátartozóknak és barátoknak" - írták.

Ahogyan az Origo már korábban beszámolt róla, több holttestet is találtak hétvégén Komárom-Esztergom vármegyében. Egy férfi holttestét a Környe melletti tóban találták meg, míg egy nőt Komáromban fedeztek fel. A Tiszában újabb hadköteles férfi holttestére bukkantak ukrán határőrök - közölte csütörtökön az ukrán határőrszolgálat a Facebookon.

Csütörtökön éjszaka elmerült egy férfi Révfülöpön, a holttestét több óra kutatás után találták meg. Idén már haltak meg a Balatonban, június 23-án történt az első szerencsétlenség, akkor Szigligeten egy középkorú férfi volt az áldozat.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről