Az otthonfelújítási programban résztvevőket az MVM is támogatja

Vágólapra másolva!
Az MVM személyre szabott energetikai tanácsadással, naprakész ismeretekkel rendelkező energetikai tanúsítói csapattal segíti az Otthonfelújítási Programban pályázni vágyókat, és utólagos pénzügyi hozzájárulást nyújt a pályázati saját forráshoz - közölte az MVM Otthon Plusz Zrt. pénteken az MTI-vel .
Vágólapra másolva!

Ahogy az Origo is beszámolt róla, fontos bejelentés érkezett az Otthonfelújítási Programról. A programon keresztül a kormány vissza nem térítendő támogatással kiegészített kamatmentes hitellel járul hozzá a magyar családok otthonainak energiahatékonysági javításához.     

A vissza nem térítendő támogatás és a kamatmentes hitellel együtt akár 6 millió forinttal segítheti az 1990. december 31. előtt épült, életvitelszerűen lakott ingatlanok (egy-és többlakásos családi, sor- vagy ikerházak) energetikai korszerűsítését 2024. júliustól. 

Új otthonfelújítási program sok családnak jelent segítséget. Fotó: TM

Igénylésének alapfeltétele, hogy az elvégzett beruházás legalább 30 százalékos energiafogyasztás-csökkenést eredményezzen a korszerűsítés előtti állapothoz képest, amit hiteles, új típusú energetikai tanúsítványokkal szükséges igazolni. A program által támogatott beruházásokhoz (homlokzati szigetelés, födémszigetelés, nyílászárócsere, illetve fűtés-korszerűsítés hőszivattyúval vagy kondenzációs kazánnal) maximálisan 7 millió keretösszeg számolható el, az ehhez maximálisan felvehető 

6 millió forintos hitelösszegből pedig a vissza nem térítendő támogatás összege 2,5-3,5 millió forint. 

A kötelező saját forrás (azaz önerő) a teljes költségvetés 14,3 százaléka, de maximum 1 millió forint lehet. Az MVM támogatja a pályázati feltételek zökkenőmentes és eredményes teljesítését: a szükséges energetikai tanúsítvány megszerzéséért elősegíti a gyors kapcsolatfelvételt megbízható és naprakész piaci ismeretekkel rendelkező szakértőkkel, akik az ország bármely pontján személyre szabott energetikai tanácsadással garantálják az elvárt legalább 30 százalékos energetikai megtakarítás elérését - közölték. A megvalósított és auditált energetikai beruházást követően az MVM pénzügyi hozzájárulást nyújt a pályázati önerőhöz a megvalósított megtakarítás mértékétől függően.

További információk a https://mvmhomeandpro.hu/otthonfelujitasi-program oldalon érhetőek el.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!