A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Közel 6 millió forintos kárt okoztak az albérletes csalók

Vágólapra másolva!
Vádat emelt egy párral szemben, akik fiktív termékeket és albérletet hirdetek, amivel összesen 5.981.950 forint kárt okoztak.
Vágólapra másolva!

A jelenleg 28 éves férfi és öt évvel idősebb párja a 2021 vége és 2023 nyara között számos esetben hirdetett eladásra különféle nemlétező termékeket és ugyancsak fiktív bérbe vehető ingatlanokat. 

Szinte minden esetben előleget kértek, majd amikor az összeget megkapták elérhetetlenné váltak. 

A tettüket beismerték, amivel közel hatmillió forintos kárt okoztak.

bíróság, bíró, kalapács,
Képünk illusztráció!
Fotó: Shutterstock/SOMKID THONGDEE 

Az ügyészség őket a csalások elkövetésével és ezen felül 42 hamis magánokirat felhasználásával vádolta meg. A pár ugyanis amikor az albérlet előlegeket megkapták, hamis számlákat küldtek ki a szerencsétlenül járt bérlőknek.

A nő letartóztatásban várja az eljárás folytatását, tekintettel arra is, hogy korábban már négyszer volt büntetve csalás miatt, 

továbbá egy újabb ügy bírósági szakban van vele szemben folyamatban, szintén hasonló bűntettek miatt.

Az ügyészség a vádiratban – egyebek mellett - arra tett indítványt, hogy a bíróság beismerés esetén a nőt három, a férfit két év végrehajtandó szabadságvesztésre ítélje, és adjon helyt a bejelentett polgári jogi igényeknek - írja az ügyészség a honlapján.

Korábban megírtuk, hogy a BogusBazaar májusi leleplezését követően biztonsági kutatók most újabb gigantikus bűnözői hálózatot találtak a Facebookon. Az ERIAKOS névre keresztelt kampányuk során az elkövetők folyamatosan óriási mennyiségű újabb hamis webshopot hoznak létre, majd hirdetnek a közösségi oldalon, hogy ellopják a tőrbe csalt internetezők személyes adatait és bankkártyaadatait.

Azt is megírtuk, hogy az interneten hirdetett egy budapesti férfi egy kiadó családi házat. Miután kedvező bérleti árakat adott meg, hamar jelentkezett is egy férfi, akivel megbeszéltek egy találkozót. Miután a bérlő meg volt elégedve, ki is fizette a kauciót, azzal, hogy néhány nap múlva költözhet. Nem így lett. Hiába várta a főbérlő hívását, az mindig kitalált újabb, és újabb kifogásokat, hogy húzza az időt. Végül a férfi elment a házhoz, amit kibérelt, a korábban kapott kulcsokkal. Először el sem akarta hinni, de a kulcs nem működött. Később kiderült, hogy a főbérlő lecserélte a zárakat, ő maga pedig elérhetetlenné vált, azzal a több százezer forinttal együtt, amit felvett. Ezután az is kiderült, hogy mástól is vett már fel hasonló összeget.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!