A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Jégeső és erős szél hozhat enyhülést

jégeső,riasztás
Képünk illusztráció!
Fotó: Origo - Ladóczki Balázs
Vágólapra másolva!
Elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki a HungaroMet szerda éjfélig.
Vágólapra másolva!

Elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki zivatarok kialakulása miatt a HungaroMet az egész ország területére szerda éjfélig. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, esetenként megerősödhet a szél, és jégeső is előfordulhat - olvasható a katasztrófavédelem honlapján.

Ma a korábbiakhoz képest még nagyobb területen alakul 27 fok körül, vagy a fölött a napi középhőmérséklet.

 25 fokos átlagérték leginkább a Nyírségben, Borsodban fordulhat elő, míg a Dél-Alföldön, illetve a Dunántúl délkeleti részén a napi középhőmérséklet akár több helyen is elérheti, meghaladhatja a 29 fokot - írja a HungaroMet. Átlagosan 8, helyenként délen 10-11 Celsius-fokkal volt melegebb kedden az ilyenkor megszokottnál - írta a HungaroMet Zrt. a Facebook-oldalán szerdán. Kedden már a kora délelőtti órákban több helyen mérhettek 35 fok körüli értékeket a Dél-Alföldön, napközben tovább emelkedett a hőmérséklet. Kelebián volt a legmelegebb, ott 40,7 Celsius-fokot regisztráltak, amivel megdőlt az erre a napra vonatkozó melegrekord.

Az északkeleti országrész kivételével helyenként alakulhat ki zivatar - ezen belül kissé nagyobb eséllyel a nappali órákban a Dunántúl nyugati, délnyugati felén, harmadán, majd kora estétől a déli és középső vidékeken fordulhatnak elő.

A zivatarokat átmeneti viharos széllökések (~65-85 km/h), intenzív csapadék (~15-25 mm, egy-két helyen esetleg felhőszakadás 25-30 mm-t meghaladó mennyiséggel), illetve jégeső (jellemzően 1-3 cm-t nem meghaladó) kísérheti. Alacsony valószínűséggel egy-két heves zivatar, légzuhatag is előfordulhat (elsősorban a déli és középső tájakon az esti órákban), amelyekhez akár 90-100 km/h-t meghaladó szélrohamok társulhatnak - tájékoztattak. 

jégeső,riasztás
Képünk illusztráció!
Fotó: Origo - Ladóczki Balázs

Ahogyan azt már korábban megírtuk, egy-egy zápor, zivatar mellett jellemzően tartós, 40 fok körüli hőségre kell számítani a napokban. A harmadfokú hőségriasztás bevezetésére tekintettel augusztus 14-től augusztus 18-ig a MÁV-VOLÁN-csoport utasai számára díjmentesen vizet biztosít.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!