Teljesen helyreállt a közlekedési rend a Keleti pályaudvaron

Keleti,pályaudvar
Fotó: Facebook / Mávinform
Vágólapra másolva!
Befejezték a helyreállítást a Keleti pályaudvarra bevezető vágányokon kedden 11 órára, így már Kőbánya felső és Ferencváros (Kelenföld) felé sincs korlátozás - közölte a Mávinform.
Vágólapra másolva!

A vasárnap esti baleset után a járművek műszaki mentését már aznap éjszaka megkezdték, az utolsó siklott kocsit is már hétfőn kora délután beemelték.  

A munkálatok során sikerült mind az öt járművet emelőberendezésekkel visszahelyezni a sínekre, így nem volt szükség a vasúti daru bevetésére,

valamint az ezzel járó felsővezeték-rendszer elbontására, ami a kárelhárítás idejét is meghosszabbította volna. Már vasárnap késő estétől a Magyar Államvasutak Zrt. majdnem száz munkatársa dolgozott a helyszínen, hogy mielőbb újraindulhasson a forgalom az ország egyik legfontosabb vasútállomásán. 

A vasúti pálya gyors helyreállításának köszönhetően kedden hajnaltól már a hatvani és az újszászi vonalról a vonatok nagy része a Keletibe érkezett, 

mert a Kőbánya felső felé vezető három vágányon feloldották a korlátozásokat. A délelőtti órákban pedig fokozatosan állt vissza a rend a hegyeshalmi és a pécsi vonal vonatainál is, miután a két ferencvárosi vágányon is megindulhatott a forgalom - áll a Mávinform közleményében.

Déltől már az eredeti közlekedési rend érvényes, pár perces késések azonban még előfordulnak.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!