A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Egy szekszárdi férfit zavart az ugatás, ezért meg akart ölni egy kutyát

Vágólapra másolva!
Egy szekszárdi férfit évek óta zavarta egy közelben élő kutya ugatása, ezért eldöntötte, hogy végez vele. Több alkalommal is csavarokkal teli ételt dobott be az állatnak a kerítésen, de az egyszer sem evett belőle. A kutya gazdája mindegyik esetben feljelentést tett.
Vágólapra másolva!

Egy szekszárdi nő januárban tett először feljelentést egy ismeretlen tettes ellen, aki csavarokkal megtűzdelt virslidarabokat dobott be a háza udvarára. A nő a rendőröknek elmondta, szerinte a tettes azt akarta elérni, hogy a kutyájának baja legyen. Szerencsére azonban az állat nem ette meg a neki szánt „jutalomfalatot”. Ezután a szekszárdi rendőrök nyomozást indítottak az ügyben, de ekkor még nem sikerült azonosítaniuk senkit.

Néhány hónap múlva a nő ismét feljelentést tett a rendőrségen, ugyanis akkor egy csavarokkal teli kolbászt dobott be valaki a háza udvarára. A kutya szerencsére ekkor sem evett az ételből.

A rendőrök ezután újra nyomozni kezdtek, és végül egy 68 éves férfit hoztak összefüggésbe az esettel kapcsolatban. A nyomozók a férfit állatkínzás kísérlete miatt hallgatták ki. A férfi beismerte, hogy ő tett januárban és májusban is csavarokat és szegeket a kutyának szánt ételdarabokba. Azt is elmondta, hogy már hosszú évek óta zavarta a kutya ugatása, ezért meg akarta ölni.

A szekszárdi rendőrök befejezték a nyomozást és az iratokat elküldték az ügyészségnek.

állatkínzás, csavar, kolbász
Fotó: Police.hu

Ahogy korábban megírtuk, egy férfi április elején kegyetlen módon egy fára felakasztotta a kutyáját, majd az állat tetemét ott hagyta a helyszínen. A bíróság elítélte állatkínzás miatt. Egy dél-koreai férfit 14 hónap börtönbüntetésre ítéltek hetvenhat macska megöléséért, ami az ázsiai ország egyik legborzalmasabb állatkínzási ügye volt az elmúlt években.

Szintén áprilisban egy encsi nő halálra éheztette a kutyáját. A nő, mikor eladta a házát, akkor a láncon tartott kutyáját étel és víz nélkül magára hagyta, ezért az állat szörnyű kínokat élt át, mielőtt elpusztult. Amikor a kutyát megtalálták, akkor az tele volt sebekkel és az éhezés és szomjúság miatt rendkívül sovány volt. Sőt ezek miatt elképesztően nagy fájdalmakat élt át, amivel a gazdája különös szenvedést okozott az állatnak.  

Egy 46 éves nő, akit Maria Consuelóként azonosítottak, a mexikói Pueblában lévő lakásában közel száz élő kutyát tartott - a rendőrök szerint a kutyák arra vártak, hogy megöljék őket. A nő elfogása előtt már állítólag legalább ötven kutyát mészárolt le, ledarálta a húsukat, és tacót készített belőlük, hogy eladja azokat egy helyi egyházi gyülekezetnek.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!