Magyar Péter megint hazudott: most a főügyészség leplezte le

Vágólapra másolva!
A Központi Nyomozó Főügyészség Magyar Péter több állítását is megcáfolta.
Vágólapra másolva!

A Központi Nyomozó Főügyészség közleménye szerint Magyar Péter mai sajtótájékoztatóján valótlan kijelentéseket tett a volt igazságügyi miniszter hangfelvételét érintő ügy kapcsán, különösen az ügyészségi eljárás vonatkozásában. A közleményben azt is hangsúlyozzák, hogy a jogszabályok szerint feljelentőnek az a személy számít, aki a feljelentést az ügyészségnél vagy nyomozó hatóságnál megteszi.

Magyar Péter Fotó: Balint Szentgallay/NurPhoto via Getty Images

Dr. Magyar Péter nem tett feljelentést az említett ügyben, hanem tanúként jelent meg az ügyészségi idézésre, többszöri egyeztetés után. A nyomozás elrendelésének alapját nem az a személy képezte, akit Magyar Péter megnevezett

– áll a közleményben. A közlemény szerint az is téves állítás, hogy Magyar Péter azért nem lett feljelentőként kezelve, hogy ne férhessen hozzá az iratokhoz. A törvény alapján a feljelentő, ha nem minősül sértettnek, nem tekinthet bele az iratokba, csak a megszüntető határozatot kapja meg. 

Az ügyészség kiemelte, hogy a büntetőeljárási törvény egyértelműen meghatározza, melyik nyomozó hatóság vagy ügyészség jogosult eljárni, és mivel nem merült fel kizárási ok, a Fővárosi Nyomozó Ügyészség járt el az ügyben. A politikus további felvetéseire az ügyészség a felülbírálati indítvány nyomozási bíróhoz való továbbítása során fog válaszolni - írja a Mandiner.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!