Lopás és garázdaság lehet a vád: ezért bújik mentelmi joga mögé Magyar Péter

magyarpéter, buli, csajozás
Magyar Péter az ukrán alvilág szórakozóhelyén szedi fel a nőket.
Fotó: Ripost
Vágólapra másolva!
Magyar Péter láthatóan nem mer vagy nem akar egyelőre állást foglalni a mentelmi joga felfüggesztésével kapcsolatban. Mint ismert, Magyar Péter még június 21-én okozott hatalmas botrányt. Szemtanúk beszámolói és videófelvételek alapján a diszkóban részegen randalírozott, és megütött egy férfit is, majd ellopta a telefonját és a Dunába dobta.
Vágólapra másolva!

„Engem senki nem keresett meg, se ügyészség, se rendőrség. A propagandamédia ezen ugrál, de én a propagandamédia helyében inkább azon ugrálnék, hogy milyen állapotok vannak a MÁV-ban, milyen állapotok vannak az iskolákban” – igyekezett megkerülni kedden este az ATV-ben a válaszadást Magyar Péter arra a kérdésre, hogy felfüggeszti-e a mentelmi a jogát az ellene zajló telefonlopási ügyben - írta a Mandiner.

Miután a riporter nem engedte el a témát, Magyar láthatóan kényelmetlen helyzetbe került, és a következőket mondva igyekezett kibújni a számára kellemetlen kérdés megválaszolása alól: „Ha megkeresnek, és megmondják, hogy milyen eljárás van és milyen bizonyítékok, akkor majd eldöntöm. Ha egy politikailag motivált eljárásról van szó, ami egyébként minden eljárásra jellemző jelenleg velem szemben, akkor nyilván nem. Hogyha olyan bizonyítékaik vannak, amelyeket jelenleg hazudik a propagandamédia, akkor ezt megfontolom, de egyébként én nem mondhatok le, az Európai Parlament fog erről dönteni.” 

Magyar tehát láthatóan nem mer vagy nem akar egyelőre állást foglalni a mentelmi joga felfüggesztésével kapcsolatban.

Magyar hatalmas botránya

Magyar Pétert még június 21-én hajnalban a biztonsági őrök dobták ki egy belvárosi luxus-szórakozóhelyről, mivel a baloldali politikus közbotrányt okozott. Szemtanúk beszámolói és videófelvételek alapján a diszkóban részegen randalírozott, és megütött egy férfit is. Fiatal lányokkal erőszakoskodott, egy édesapa beszámolója szerint 17 éves lányának, alpári kifejezéseket használva, nyílt szexuális ajánlatot tett.

Magyar
Magyar kiskorú lányokat zaklatott, leguggolt eléjük, fejét hozzájuk szorította

Így lophatta el Magyar a telefont

A botrányos éjszaka egyik kulcsmomentuma volt, hogy Magyar az egyik jelenlévő kezéből erőszakkal ki is vette a telefonját, majd miután a biztonságiak kivezették a klubból, a Dunába dobta a készüléket. Később a telefon tulajdonosa feljelentést tett, majd a Tényeknek is nyilatkozott. A hírműsorban videókat mutattak be Magyar botrányos viselkedéséről, majd pedig az is kiderült, hogy a férfit Magyar Péter kétszer is pofon vágta.

A férfi esetével kapcsolatban felidézte, hogy 

nemcsak Magyar Péter, hanem Radnai Márk, Magyar Péter pártjának alelnöke is fenyegette, a szórakozóhelyen pedig azt követelte tőle, hogy fejezze be a felvételek készítését. 

A Tényeknek nyilatkozó férfi azt állítja, 

először fel sem ismerte Magyar Pétert, mert a politikus már akkor annyira részeg volt, hogy nehezen lehetett azonosítani."

A felvételeket készítő férfi megerősítette, hogy végül Magyar csavarta ki a kezéből a telefont, ezután ő pedig megpróbálta visszaszerezni, követte a társaságot, amely Magyar kidobása miatt távozni kényszerült. Ekkor csattant el a két említett pofon, ami, elmondása szerint, váratlanul érte a telefonját visszaszerezni próbáló áldozatot. Mint mondta, ezután Magyar nagy elánnal a Duna felé indult, amit először senki sem értett. Ezután feltűnés nélkül próbálta belepottyantani a Dunába a telefont, de ezt mindenki látta, mert figyelték, hogy miért indult el a víz felé a politikus. 

A telefonját elveszítő férfi ezek után egy járókelőtől kölcsönkért mobillal hívta a rendőröket, Magyarék pedig ekkor taxival elhagyták a helyszínt. A rendőrök, mint az már ismert, búvárok segítségével szerezték vissza a Dunába hajított mobilt, amelyről kinyerhetők voltak a felvételek, amelyeken Magyar fiatal lányok lábai között csúszik-mászik az Ötkert nevű belvárosi luxus-szórakozóhelyen.  A férfi elmondása szerint egyébként az eset után napokkal Radnai Márk verőemberek társaságában még egyszer megfenyegette. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!