A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2

Hatalmas siker az Embert a vasra! - folytatódik a jelentkezők bevonulása

Vágólapra másolva!
Folytatódik a Magyar Honvédség Embert a vasra! toborzókampányára jelentkezők bevonulása a hódmezővásárhelyi laktanyában hétfőn.
Vágólapra másolva!

Molnár Zsolt dandártábornok, a Magyar Honvédség Kinizsi Pál 30. Páncélozott Gyalogdandár parancsnoka az MTI-nek elmondta: 

ahogy a mostani Szeretem, megvédem!, területvédelmi tartalékosokat toborzó kampány, úgy az először tavaly meghirdetett Embert a vasra! kampány a honvédség sikereres programja, amivel megszólították a társadalmat és azóta folyamatosan érkeznek a jelentkezők a honvédségbe. 

Hozzátette, valamennyi bevonuló azért jelentkezett, hogy szolgálja a hazáját, a hadsereget és a közvetlen vagy tágabb értelemben vett társadalmi környezetét. A dandártábornok kiemelte: a jelentkezőket megszólította a Lynx (hiúz) harcjármű és az új technikával történő foglalkozás lehetősége, illetve az arra való felkészítése is. Molnár Zsolt elmondta, közel százan jelentkeztek és a kiképzésük hamarosan megkezdődik. Korábban arról is beszámoltunk, hogy félelmetes harcjárműveket kapott a magyar hadsereg - képek.

Fotó: Magyar Honvédség - Facebook

A Magyar Honvédség a lehetőségekhez mérten minden feltételt biztosít a katonáknak: legyen az elhelyezési, élelmezési, kiképzési vagy technikai feltétel - hangsúlyozta a dandártábornok. A fizikális és mentális terhelés erőteljes lesz, de csapatban dolgozó fiatalokra van szükség, hiszen a kiképzés és a felkészítés úgy van összeállítva, hogy akár a nulláról egy magas szintre is el tudjuk juttatni mind a mentális, mind pedig a fizikai terhelhetőségre képes katonákat - magyarázta Molnár Zsolt dandártábornok.

A Molnár Zsolt dandártábornok hangsúlyozta, hogy a fejlett haditechnikához és a modern kihívások kezelésére olyan katonákra van szükség, akik kezelni tudják a beérkező új haditechnikai eszközöket, köztük a Hódmezővásárhelyen rendszeresített Lynx gyalogsági harcjárműveket. Ennek biztosítására folyamatosan toboroznak és készítenek fel katonákat. Polgári Zsolt hadnagy, a Lynx 2024-es alapfelkészítés századparancsnoka elmondta: 

öt ciklusból áll az alapfelkészítés, amelynek első fázisa a kéthetes fizikai alapozó ciklus lesz, ahol a katonák fizikai állapotának terhelésére helyezik a hangsúlyt a fokozatosság elvét követve. 

Hozzátette, a fizikai alapozó ciklusnál a katonák atlétikai jellegű fizikai megterhelésen vesznek részt, de emellett foglalkoznak a szolgálati szabályzat ismeretének átadásával, a most érkezett civilek beillesztésével.

A magyar állam és a német Rheinmetall cég 2020-ban arról kötött megállapodást, hogy 218 darab Lynx gyalogsági harcjárművel szerelik fel a Magyar Honvédséget, amelyből 172 darabot Zalaegerszegen gyártanak. Az első, még Németországban készült harcjárművek 2022 őszén érkeztek Magyarországra, a zalaegerszegi gyártósorról pedig júliusban gördült le az első magyarországi gyártású Lynx. A világ egyik legmodernebb páncélozott gyalogsági harcjárművének számító Lynx szállítása tavaly kezdődött meg az MH Kinizsi Pál 30. Páncélozott Gyalogdandár kötelékébe, és akkor indult a toborzás is az új harci eszközökhöz.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!