Új vasúti hidakat emeltek a helyükre a Bakonyban

Vágólapra másolva!
Új vasúti hidak készültek el a Bakonyban. Magyarország egyik legszebb vonalvezetésű vasútja a Bakonyvasút, így az építéskor az örökségvédelmi szempontokat is figyelembe vették: az új hidak teljesen megegyeznek az elődjeikkel.
Vágólapra másolva!

A Győr-Veszprém vasútvonal Zirc és Veszprém közti szakaszán található két völgyhíd acélszerkezetét még a nyár elején emelték ki a vasúttársaság szakemberei. 

Az azóta elkészült hídelemek az örökségvédelmi szempontokat figyelembe véve teljesen megegyeznek az elődjeikkel.  

Sikeres hídbeemelés a Bakonyban 🏗⛰️ 🛤 A Győr-Veszprém vasútvonal Zirc és Veszprém közti szakaszán található két...

Posted by MÁV on Friday, August 23, 2024

Talán nem sokan tudják, hogy ez az a vasútvonal, amelyre a helyi önkormányzatok és a civilek nagyon vigyáznak. Másfél évtizeddel ezelőtt ez a mellékvonal is veszélybe került – a csökkenő utaslétszám miatt be akarták zárni. 

Ekkor fogtak össze a civilek és a polgármesterek, s megmentették a Bakonyvasutat. Aki ezen utazik, soha nem felejti el a Bakony vadregényes erdejének látványát, a sín mellett húzódó Cuha-patak völgyét, a Porva-Cseszneki megálló előtt a hegyoldalban magasodó obeliszket. 

Az útvonalon haladva a vonat ablakából látható a pannonhalmi apátság is.

A MÁV a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy a 11. számú vasútvonalon október 6-tól ismét a teljes hosszában közlekedhetnek a vonatok.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!