Újra beperli a HELL a Forbes magazint

Vágólapra másolva!
A HELL pert indít a Forbes magazin kiadója ellen, és visszahívatná a lap legújabb számát is. A HELL már 2019-ben egyszer perelt.
Vágólapra másolva!

Közleményt adott ki a HELL Energy Magyarország, amelyben azt írják, hogy kezdeményezik a Forbes magazain legfrissebb számának visszahívását. A közlemény azt is írja, hogy újra beperli a magazin kiadóját.

Mint ismert, a HELL már 2019-ben egyszer beperelte a Forbes Magazin kiadóját azért, hogy a cég tulajdonosainak személyes adatai ne kerüljenek nyilvánosságra az évente megjelenő 50 leggazdagabb magyart listázó cikkben. 

Akkor azt a számot egy ideiglenes bírósági döntés miatt vissza kellett hívja a kiadó, sőt az újság online felületéről is törölték a tulajdonosok nevét.

Ez a polgári per évek óta zajlik, 2024. februárjában csupán az elsőfokú, nem jogerős ítélet megszületéséig jutott el. A HELL ENERGY Magyarország Kft. álláspontja szerint ez az ideiglenes intézkedés a per jogerős elbírálásáig hatályban van, vagyis a Forbes szerkesztősége nem jelentethetne meg olyan tartalmat, amelyben a magánszemélyekre vonatkozóan bármilyen személyes adat szerepel.

A Tények azt írja, hogy ezt a tilalmat, valamint a magánszemélyek kifejezett tiltakozását és a folyamatban lévő jogvitákat figyelmen kívül hagyva az idén mégis szerepelnek a Forbes magazinban a magánszemély tulajdonosok személyes adatai, ráadásul egy gyenge bulvár stílusú, személyeskedő kommentárral kiegészítve.

Ennek ellenére a Forbes magazin legfrissebb számában megjelent a cikk, melynek tartalma számos olyan állítást tartalmaz, amely nem felel meg a valóságnak.

- írja a közlemény.

Emiatt - a tilalom megszegése miatt - a Hell Energy újabb jogi lépéseket tett.

Kiemelték, hogy a HELL Energy Magyarország Kft. alapítása óta 118,1 milliárd forint értékű beruházást hajtott végre, aminek összesen 10,04 százaléka volt állami támogatás.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!