Mielőtt ellopott egy telefont, a mentelmi jog ellen kampányolt Magyar Péter - videó

MagyarPéter
Magyar Péter
Vágólapra másolva!
Amit másoktól elvár, amit korábban ígért, annak az ellenkezőjét teszi Magyar Péter, aki az európai parlamenti képviselői mandátummal járó mentelmi jog mögé bújva akarja megúszni a telefonlopási ügyét.
Vágólapra másolva!

Magyar Péter a tavaszi választási kampányban több alkalommal is provokálni próbálta a miniszterelnököt, miután arról beszélt, hogy feljelenti Orbán Viktort. Egy oroszlányi fórumán a Tisza Párt elnöke azt mondta: 

Jeleztem, hogy egyébként a választás után fel fogunk jelenteni minden propagandistát és mindenkit, aki egyébként hazudik. Most csak, idézőjelben, csak a miniszterelnök úrra van időm, úgyhogy még ma be kéne adnom a két feljelentést, még át kell olvasnom az autóban. Egyrészt ugye rémhírterjesztés miatt, másrészt rágalmazás miatt fogom dr. Orbán Viktort feljelenteni, és remélem, hogy nem lesz olyan gyáva, hogy a mentelmi joga mögé bújik. Meglátjuk, meglátjuk. 

 

Megláttuk – mondhatnánk

A június 21-i diszkóbotránya után ugyanis Magyar Péter már egészen másként áll a kérdéshez, olyannyira megtetszett neki a mentelmi jog, hogy esze ágában sincs lemondani az EP-képviselőként őt is megillető védettségről. Persze valójában szó sem eshetne arról, hogy Magyar valahogy kifaroljon a lopási ügye miatt indult eljárásból, ha a politikus tartja magát ahhoz, amit a kampányban folyamatosan hangoztatott. 

Nevezetesen ahhoz, hogy semmiképp nem megy Brüsszelbe, nem veszi fel az EP-mandátumát, mert itthon kíván politizálni.

De, mint ismert, ezt az ígéretét is megszegte, és most a képviselői mentelmi joga mögé bújik a felelősségre vonás elől. Az Európai Parlament döntésén múlik, hogy a hatóságok elindíthatják-e az eljárást Magyar Péter ellen, miután csütörtökön lopás bűncselekménye miatt a Központi Nyomozó Főügyészség előtt folyamatban lévő nyomozás eredményeként 

Polt Péter legfőbb ügyész indítványt tett az EP elnökénél Magyar Péter mentelmi jogának felfüggesztésére.

Ennek előzménye, hogy az Ötkert nevű belvárosi szórakozóhelyen június 21-én éjszaka a Tisza Párt elnöke botrányosan viselkedett, majd amikor egy férfi videózni kezdte őt, szóváltásba keveredett vele. A vita során Magyar hirtelen mozdulattal kivette a sértett kezéből a telefont, és azt zsebre tette, majd többszöri kérés ellenére sem adta vissza, sőt letagadta, hogy a készülék nála lenne. 

Miután a szórakozóhelyet elhagyta, a Duna felé indult, lesétált a vízpartra, és a folyóba dobta a készüléket.

Ez pedig az ügyészség szerint lopás bűncselekményének minősül.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!