Tudományos örökség, ami ma is része napjainknak

Vágólapra másolva!
Az ősz beköszöntével minden évben előtérbe kerül az egészségmegőrzés és az immunerősítés kérdése. A megfázások, a vírusos megbetegedések szaporodása miatt különösen fontos, hogy figyeljünk szervezetünk megfelelő védelmére. Ebben kiemelkedő szerepet játszik a C-vitamin.
Vágólapra másolva!

„A vitamin olyan anyag, ami akkor okoz betegséget, ha nem esszük meg.” – mondta Szent-Györgyi Albert, a Nobel-díjas Professzor. 

Goodwill Pharma Nyrt.

Minden emlős élőlény szervezete képes előállítani a C-vitamint, kivéve a tengerimalacot és az embert.  Génkészletünkben jelen van az a gén, amelyik a C-vitamin termeléséért felelős, azonban az evolúció során mutálódott, így már nem látja el feladatát. Egészségünk megőrzése céljából külső forrásokból szükséges pótolnunk a C-vitamint. 

Goodwill Pharma Nyrt.

A C-vitamint a világon elsőként a magyar tudós, Szent-Györgyi Albert professzor izolálta, amiért 1937-ben Nobel-díjat vett át. A professzor felfedezése nem csupán a tudományban hozott áttörést, hanem a mindennapi egészségmegőrzés kulcsfontosságú alapja lett.

“A jövőben a C vitamint úgy kell majd árusítani, mint a lisztet. Minden bolt polcain kilós kiszerelésben.” – mondta Szent-Györgyi Albert, a világhírű tudós. 

Goodwill Pharma Nyrt.

Kapcsolódás a professzor örökségéhez

A Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj alapításának célja, hogy elismerje azoknak az orvosoknak a munkáját, akik rendkívüli odaadással, tudományos igényességgel és humanitárius szemlélettel segítenek a hozzájuk fordulókon. A Goodwill Pharma az Egészségért Közhasznú Alapítvány a Nobel-díjas professzor, Szent-Györgyi Albert nevével fémjelzett elismeréssel ad lehetőséget a pácienseknek, hogy kifejezhessék köszönetüket az orvosszakma legelhivatottabbjainak.

Ahogyan a professzor hozzájárult a tudományhoz és az emberek egészségének megőrzéséhez, úgy napjaink orvosai is nap mint nap ugyanilyen fontos szolgálatot tesznek. A díj amellett, hogy névadójának állít emléket, az orvosi hivatás fontosságára is felhívja a figyelmet, és tisztelettel adózik azoknak, akik elkötelezetten dolgoznak az egészségünk helyreállításáért.

Mondjon köszönetet orvosának 2024. november 18-ig: www.szentgyorgyialbertorvosidij.hu

Goodwill Pharma Nyrt.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!