A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A pigmeusok a dzsungel-lét keménységéről dalolnak

Vágólapra másolva!
Hamarosan megjelenik a kis termetükről híres pigmeusok alkotta Ndima zenekar első zenei albuma. A dzsungel-lét nehézségeiről és szépségeiről szóló dalaikat tülkök, dobok, kifeszített indák és bambuszból vagy fatörzsből készített sípok segítségével adják elő.
Vágólapra másolva!

Néhány napon belül megjelenik a Kongó őserdejében élő, kis termetükről híres pigmeusok önálló zenei albuma.

Az ENSZ kulturális szervezete, az UNESCO által támogatott Ndima elnevezésű együttes debütáló nagylemezének zeneiségét tülkök, dobok, kifeszített indák és bambuszból vagy fatörzsből készített sípok adják. Dalaik a dzsungel-lét nehézségeiről és szépségeiről, a fennmaradásért, környezetük megóvásáért folyó állandó, keserves küzdelemről, ugyanakkor a vadászat és halászat örömeiről szólnak.

"Szeretnénk, ha a lemeznek köszönhetően minél többen megismernék a pigmeusok sajátos kultúráját, szokásait" - nyilatkozta, a 10 dalból álló nagylemez felvételeiért felelős Sorel Eta, a pigmeusok érdekképviseleti szervezetének munkatársa.

A törzsi hagyományok szerint, elszigetelt kis csoportokban élő pigmeusok gyakran kerülnek hátrányos helyzetbe a civilizált világ térhódítása miatt. A fakitermeléssel foglakozó üzleti vállalkozások egyre beljebb és beljebb hatolnak az őserdőben, hogy alaposan megdézsmálják a faállományt. Az őserdő egzotikus állataival való kereskedés pedig táplálékától fosztja meg a veszélyeztetett népcsoportot.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!