Salsa-világtalálkozó Kubában

Vágólapra másolva!
A világ minden pontjáról érkeznek csoportok és párosok Kubába, hogy versengjenek a salsa-verseny díjaiért, hogy többet megtudjanak a tánc lépéseiről, történelméről. Számos ország küld delegációt, köztük az Egyesült Államok is.
Vágólapra másolva!
Forrás: MTI
Havannai életképek

"Soha nem volt még Kubában ilyen méretű salsa-találkozó" - közölte Johannes García, a Kubai Folklór Társaság elnöke, aki arról is beszámolt, hogy Belgiumból, Angliából, Spanyolországból, Venezuelából, Franciaországból, Mexikóból és az Egyesült Államokból is érkeznek párosok, csoportok. "Közel háromszáz külföldi táncost várunk az eseményre, de valószínűleg sok kubai is csatlakozik majd a táncversenyhez, ugyanis itt mindenki táncol" - tette hozzá García. A november 8 és 13 közt megrendezendő eseménysorozat alatt lesz konferencia (a karibi táncok történetéről, a salsa és a kaszinók, mulatóhelyek kapcsolatáról), táncoktatás és több táncverseny is, írja az AZ-Central.

Forrás: MTI
Forrás: MTI

"Megmutatjuk majd, milyen sokszínű a népi tánc, mint a szivárvány!" - lelkendezett az igazgató, majd hozzátette, hogy legfőbb ideje létrehozni a Kubai Népi Táncok Nemzetközi Szövetségét, mely segítene megőrizni a tradíciókat. A műsor 13-án este, egy nagyszabású táncmulatsággal ér véget, mely során a zenei stílus nagyágyúi is színpadra lépnek - a párok és csoportok díjátadói után.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!