A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háborúról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül8 bejegyzés

Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 884. napjáról.

 

08:21
július 26, 2024
Vágólapra másolva!

Újabb dollármilliárdokat találtak

A Pentagon további 2 milliárd dollár értékű hibát talált az Ukrajnába küldött lőszerekkel, rakétákkal és egyéb felszerelésekkel kapcsolatos számításaiban, így a nem megfelelően értékelt készlet 8,2 milliárd dollárra nőtt - derült ki egy amerikai kormányjelentésből.

2023-ban a Pentagon azt mondta, hogy az „amortizált érték” helyett „pótlóértéket” használtak az Ukrajnába küldött többmilliárdos szállítmányok táblázatba foglalásához. A 6,2 milliárd dolláros hiba további milliárdok számára vezetett utat Kijevbe.

07:53
július 26, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrán kibertámadás ért orosz bankokat

Ukrán sajtóértesülések szerint Oroszország-szerte fennakadásokat okoz az ukrán katonai hírszerző ügynökség kibertámadása.

A Kyiv Independent, a Suspilne és a New Voice of Ukraine információi szerint immár harmadik napja tart a nagyszabásúnak tűnő támadás, amely megzavarta az ország banki és telekommunikációs tevékenységét.

A jelentések szerint a támadás az orosz VK közösségi hálózatot és egyes fizetési rendszereket is érintette.

Az ukrán katonai hírszerző ügynökség (HUR) a Telegram csatornáján hivatalosan nem közölt semmit a támadásról.


 

07:31
július 26, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrán parancsnok: Oroszország hamarosan átvált védekezésre

Oroszország nem lesz képes hosszú távon folytatni a támadásait, mert „képességei nem határtalanok” – mondta egy ukrán parancsnok.

Olekszandr Pivnyenko, az Ukrán Nemzeti Gárda parancsnoka kijelentette: úgy véli, hogy az orosz erők a következő néhány hét után átállnak "védelmi zónába".

Pivnyenko azonban figyelmeztetett, hogy a kijevi csapatok nem fognak "radikális" változást vagy jelentős áttörést elérni, az ukrán erők továbbra is keresik Oroszország "gyenge pontjait" és "kerülik az erőseket".

06:56
július 26, 2024
Vágólapra másolva!

Újabb orosz védelmi vezető került rács mögé

Orosz állami hírügynökségek szerint egy moszkvai bíróság elrendelte a védelmi minisztérium egyik magas rangú munkatársának letartóztatását hatalommal való visszaélés gyanúja miatt.
Andrej Belkov a minisztérium katonai építőipari vállalatát vezeti. A cég honlapja szerint bázisokat, kórházakat, iskolákat és egyéb létesítményeket épít a hadsereg számára.
Belkov főnökét, Timur Ivanov volt orosz védelmi miniszter-helyettest áprilisban tartóztatták le kenőpénz elfogadásának gyanúja miatt.

05:37
július 26, 2024
Vágólapra másolva!

Ömlik a pénz az ukrán költségvetésbe

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök beszámolója szerint a korábban masszívan veszteséges állami vállalatok többsége mostanra új vezetést és új működési struktúrákat kapott, aminek a hatására a költségvetés aktív befizetőivé váltak.
"Pontosan úgy működnek, ahogy kell. Pénzt adnak az állami költségvetésbe. Több tízmilliárd hrivnyáról van szó, amelyek Ukrajnát erősítik" - fogalmazott az elnök.
 

04:44
július 26, 2024
Vágólapra másolva!

Érezni a külföldi források hatását

Az ukrán védelmi ipar óriási átalakulás közepén van, minden eddiginél erősebbé és hatékonyabbá válik. Döntő fontosságú, hogy a külföldi források hatása már érezhető a védelmi termelésben - mondta napi videójában az ukrán elnök. Volodimir Zelenszkij kiemelte, hogy számos területen ma már nemcsak potenciális eredményekkel rendelkeznek, hanem a védelmi és biztonsági erők igényeinek kielégítésére szolgáló készletekkel is. 

Külön kihangsúlyozta a nagy hatótávolságú drónok mennyiségének és minőségének növelését.

04:43
július 26, 2024
Vágólapra másolva!

Magyarország segít

Magyarország területére 2024. július 25-én az ukrán-magyar határszakaszon 6844 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 7675 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett.
A beléptetettek közül a rendőrség 73 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást.

04:37
július 26, 2024
Vágólapra másolva!

Ez történt csütörtökön

Előző tudósításunkat ITT TALÁLJA.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!