A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háborúról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül7 bejegyzés

Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 905. napjáról.

 

07:34
augusztus 16, 2024
Vágólapra másolva!

ORFK: több mint tizenhétezren érkeztek Ukrajnából csütörtökön

Az ukrán-magyar határszakaszon 7317-en léptek be Magyarországra csütörtökön, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 10 181-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) pénteken az MTI-t.

07:06
augusztus 16, 2024
Vágólapra másolva!

Állampolgárságot kapnak a külföldi zsoldosok

Az ukrán oldalon harcoló külföldi zsoldosok az ukrán elnök bejelentése szerint állampolgárságot kaphatnak. "Megérdemlik, hogy Ukrajna polgárai legyenek, és meg kell kapniuk ezt a kitüntetést az államtól. Méltányos ezt kiterjeszteni hozzátartozóikra, hőseink családtagjaira is" - mondta Volodimir Zelenszkij.


 

06:37
augusztus 16, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrajna minden katonát kifizet

Napi videójában az ukrán elnök arról beszélt, hogy törvényi szinten fogják garantálni az orosz területeken harcoló ukrán katonák számára is, hogy megkapják a frontvonalon szolgálatot teljesítőknek járó juttatásokat.

05:45
augusztus 16, 2024
Vágólapra másolva!

Újabb fogolycserét készítenek elő

A kurszki betörés során Ukrajna - ahogy az államfő fogalmaz - feltöltötte a "tőzsdealapját", vagyis orosz hadifoglyokat ejtett, akiket mielőbb fogságban lévő ukránokra akar cserélni.

"Utasítottam az ukrán védelmi hírszerzést, a belügyminisztériumot, az ukrán biztonsági szolgálatot és az ukrán fegyveres erőket, hogy mutassák be a nyilvánosságnak azokat a részleteket, amelyeket embereinknek tudniuk kell a foglyok visszaszállításáról. Utasítást adtam arra is, hogy ebbe a munkába vonják be a jelenleg fogságban lévő ukrán katonák és civilek hozzátartozóit képviselő civil szervezeteket. Ilyen bizalomépítésre van szükség" - mondta Volodimir Zelenszkij.

04:45
augusztus 16, 2024
Vágólapra másolva!

Katonai parancsnokságot hoznak létre Szudzsa városában

Napi videójában az ukrán elnök bejelentette:  Szudzsa városában ukrán katonai parancsnokságot hoznak létre. Volodimir Zelenszkij szerint már 82 települést "szabadítottak fel".
Arra nem adott magyarázatot, hogy miért tartja az orosz hadsereg által elfoglaltnak azokat a településeket, amik eddig is Oroszország részei voltak.
 

04:41
augusztus 16, 2024
Vágólapra másolva!

Magyarország segít

Magyarország területére 2024. augusztus 15-én az ukrán-magyar határszakaszon 7317 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 10181 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett.
A beléptetettek közül a rendőrség 48 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást.

04:29
augusztus 16, 2024
Vágólapra másolva!

Ez történt csütörtökön

Előző tudósításunkat ITT TALÁLJA.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!