A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNMagyarország
14:00Kajak-kenuKenu 500m-páros negyeddöntő 2
HUNMagyarország | Magyarország
14:20Kajak-kenuKajak 500m-páros negyeddöntő 2
HUNMagyarország
17:30KézilabdaHungary-Sweden
HUNMagyarország
20:35VízilabdaHungary-USA
NyílNyíl

Macedóniában szükség van a nemzetközi jelenlétre

Vágólapra másolva!
Az uniós tagországok és a csatlakozni kívánó országok külügyminiszterei második napja tárgyalnak a belgiumi Genvalban. A rengeteg téma közül a legfontosabb a macedóniai rendezési folyamat jövője.
Vágólapra másolva!

Az EU-intézményi reformok előkészítéséről folytatnak eszmecserét vasárnap a tizenötök és a csatlakozni kívánó országok külügyminiszterei a belgiumi Genvalban. A megbeszélésekre a külügyminiszterek találkozójának második napján kerül sor, a már többször módosított napirend egyik pontjaként. Magyarországot Martonyi János képviseli, aki külön is találkozik belga kollegájával, Louis Michellel.

A kétnapos tanácskozás legnagyobb érdeklődéssel kísért témája azonban a macedóniai rendezési folyamat jövője. A téma az eredeti tervek szerint már szombaton terítékre került volna, de a durbani ENSZ-konferencia elhúzódása miatt a házigazda belga külügyminiszter nem érkezett meg időben Genvalba. A tagországok egyetértenek abban, hogy Macedóniában valamilyen nemzetközi jelenlétre azután is szükség lesz, hogy a NATO fegyverbegyűjtő akciója a hónap végén befejeződik.

A belga politikusok szerint elképzelhető, hogy a következő kormányközi konferenciákon már a tagjelölt országok is egyenrangú félként képviseltethetik magukat. Vasárnap még számos regionális, illetve az unió külkapcsolatait érintő témát kívánnak áttekinteni a miniszterek.

Korábban:
Macedón-EU nyilatkozatháború az intervencióról

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!