Anglia
ÉLŐ
Szlovákia

Elpusztult egy rendőrkutya Amerikában, miután a forró autóban felejtették

k9, kutya, rendőrkutya, missouri, usa
Fotó: SAVANNAH MISSOURI POLICE DEPARTMENT
Vágólapra másolva!
Holtan találtak rá egy rendőrkutyára egy felforrósodott autóban Missouriban. A kivételes képességekkel rendelkező németjuhász 2021 februárja óta szolgált, mindenki szerette. A rendőrök vizsgálják az eset körülményeit.
Vágólapra másolva!

A georgiai Savannah-ban az egyik szolgálati kutya néhány napja elpusztult. Ahogyan a Fox21 is megírta, 

az állatra egy felforrósodott autóban találtak rá Missouriban egy éjszakai műszak végén.

A rendőrök egyelőre nem osztottak meg bővebb információt a kutya halálával kapcsolatban arra hivatkozva, hogy a nyomozás még kezdeti szakaszban tart, a vizsgálatok pedig folyamatban vannak.

Annyi bizonyos, hogy 

Horus elvesztése mindenkit felkavart, a kivételes képességekkel rendelkező német juhászkutya ugyanis 2021 februárjában került a rendőrséghez,

azóta pedig fáradhatatlanul szolgálta őket.

Az Andrew megyei ügyészség mély fájdalommal értesült Horus elvesztéséből egy június 23-án kiadott nyilatkozatból. Hálásak vagyunk neki a közösségért tett szolgálatáért. A vizsgálatok folytatódnak a Missouri rendőrség bevonásával, a szükséges lépésekről csak ennek lezárása után tudunk döntést hozni.

- mondta el Monica J. Morrey, az Andrew megyei ügyészség szóvivője az esettel kapcsolatban.

k9, kutya, rendőrkutya, missouri, usa
Fotó: SAVANNAH MISSOURI POLICE DEPARTMENT / SAVANNAH MISSOURI POLICE DEPARTMENT

Ahogyan az Origo megírta, decemberben elítéltek egy iowai rendőrt, Dallas Wingate-t, aki 2022 szeptemberében a tűzforró kocsiban hagyta szolgálati kutyáját. Az állat hőgutát kapott és elpusztult. A Bear nevű rendőrkutya 22 órát töltött Wingate teherautójában, élelem és víz nélkül. 

A nyomozóknak azt mondta, hogy a kutyát szeptember 1-én, este 10 óra körül tette be a teherautójába, mert a kutya egy szarvast ugatott és nem tudott tőle aludni. Wingate azt mondta, hogy azután teljesen megfeledkezett az állatról.

Másnap este 8 óra körül kiment megetetni a többi kutyáját, és nem látta köztük Beart - ekkor jutott eszébe, hogy az állat a kocsiban van. A legmagasabb hőmérséklet aznap 31,7 Celsius-fok volt, ami a teherautóban jóval 38 Celsius-fok fölé emelkedhetett. Wingate a kutya halála után szeptember 8-án lemondott.

A férfi bűnösnek vallotta magát állatkínzás vádjában. A vádalku szerint 18 hónap felfüggesztett börtönbüntetést kapott, és 300 ezer forintnyi bírságot kellett fizetnie.

Csakúgy, mint az emberek, a kutyák számára is végzetes lehet, ha a forró kocsiban hagyják őket

 

Még 20 Celsius-fokban is egy bezárt autóban hőgutát kaphat egy kutya, mert a párateret telelihegi, és onnantól kezdve már nem tud több folyadékot elpárologtatni a tüdején keresztül, mert a kutyák izzadni nem tudnak, csak a talpukon keresztül tudják hűteni a testüket

 

- mondta Varga József állatorvos egy korábbi interjúban.

Forrás: People

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről