Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország
Vágólapra másolva!
Letartóztattak egy férfit a dortmundi stadionban, aki a tetőszerkezet alatt mászkált maszkban és egy hátizsákkal a hátán a szombati esti Németország-Dánia Európa-bajnoki nyolcaddöntő alatt. A hatóságok vizsgálják, hogy terrortámadásra készült-e?

Egy lehetséges terrortámadás előkészítését is vizsgálják a német hatóságok azok után, hogy a vihar által félbeszakított, és egyébként is botrányos német-dán nyolcaddöntő alatt letartóztattak egy férfit a dortmundi BVB Arenában.

A 21 éves férfit 40 méter magasban, a dortmundi stadion tetőszerkezetén lopakodva csípték el. A férfi fekete ruhát, fekete símaszkot viselt, és egy ugyancsak fekete hátizsák volt nála.

A hatóságok nem sok infót osztottak meg róla, egyelőre azt sem tudni, hogy mi volt a hátizsákjában és mik voltak a motiváció. A hatóságok egyelőre vizsgálják egy terrortámadás lehetőségét is, de az sem zárható ki, hogy egy klímaaktivista volt a férfi, ahogy az sem, hogy csak a feltűnést kereste az akcióval.

Frissítés: A dortmundi rendőrség vasárnapi közlése szerint a fiatalember csak fényképezni akart a tető alól, és valóban fotós felszerelés volt a táskájában. Mint elmondta, már sokszor csinált hasonló akciókat.

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről