A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Barack és Michelle Obama is bejelentette, hogy támogatják Sorosék elnökjelöltjét, Kamala Harrist

Vágólapra másolva!
A jelenlegi alelnököt támogatják Obamáék. Barack Obama ugyan eleinte még dühöngött Joe Biden döntése miatt, a pálfordulása mégsem nevezhető meglepőnek, miután a baloldal nagy támogatja, Alex Soros azonnal kiállt nyilvánosan a női politikus elnökjelöltsége mellett, mely üzenetként hatott a demokraták nagy többségére, akik rögvest felsorakoztak mögé.
Vágólapra másolva!

A La Figaro francia lap számolt be arról, hogy Barack Obama és felesége pénteken felhívta a demokraták többsége által már előre kijelölt elnökjelöltet, hogy bejelentsék neki: ők is beállnak támogatóik sorába. "A hét elején Michelle és én felhívtuk barátunkat, Kamala Harrist. Elmondtuk neki, hogy szerintünk fantasztikus elnöke lenne az Egyesült Államoknak, és hogy teljes mértékben támogatjuk. Ebben, az országunk számára kritikus pillanatban mindent megteszünk, hogy novemberben győzni tudjon."

- közölte Barack Obama az X közösségi oldalán.

Mint ismert, a New York Post szerint Barack Obama kezdetben még nem támogatta Kamala Harris elnökjelöltségét, ugyanis úgy vélte, hogy nem lesz képes legyőzni a republikánus párti jelöltet, Donald Trumpot. Olyan hírek is kiszivárogtak, mely szerint dühöngött, miután megtudta, Joe Biden az alelnököt támogatja, akit "inkompetensnek" is nevezett. Ezt követően eltelt pár nap, és végül vagy meggondolhatta magát, vagy felismerte, hogy egyedül maradt az ellenvéleményével. 

Ahogy azt korábban megírtuk, miután Joe Biden amerikai elnök vasárnap Kamala Harris javára lemondott az elnökjelöltségről, a Soros-birodalom örököse, Alex Soros pedig szinte azonnal jelezte a közösségi oldalán, hogy Sorosék döntenek mindenről az Egyesült Államokban, így a demokraták elnökjelöltjéről is. Soros György fia még egy közös fotót is posztolt az Instagramra Kamala Harris alelnökkel, a bejegyzésben pedig azt írta:

Itt az ideje, hogy mindannyian összegyűljünk Kamala Harris mögött, és legyőzzük Donald Trumpot. Ő a legjobb és legképzettebb jelöltünk. Éljen az amerikai álom!

A The New York Times arról írt, hogy vasárnap délutántól hétfő estig már több mint 100 millió dollár gyűlt össze Harris kampányára. A demokraták egyik nagyobb támogatója, Amy Goldman Fowler egymaga 27 millió dollárt adományozott. Saját bevallása szerint nagy tisztelője Kamala Harrisnek, és teljes mértékben támogatja a jelölését. 

SOROS GYÖRGY DEMOCRACY PAC-JE 10 MILLIÓT ADOTT A FUTURE FORWARD POLITICAL ACTION COMMITEENEK, TOVÁBBI 5,6 MILLIÓ DOLLÁRT PEDIG AZ AMERICAN BRIDGE-NEK, AKIK SZINTÉN A PROGRESSZÍV JELÖLTEKET TÁMOGATJÁK.

Indok Harris mellett az, hogy mivel ő része volt Biden kampányának, hozzáfér a fennmaradó több mint 96 millió dollárhoz is – egy új jelöltnek viszont a nulláról kéne kezdenie.

Friss hír, hogy az Egyesült Államok képviselőházában kimondták, hogy sikertelen munkát végzett a demokraták valószínű elnökjelöltje alelnökként és felelősségre vonták, miután Kamala Harris eredménytelenül teljesített, óriási problémát okoz a migráció az Egyesült Államokban, és még saját párttársai is ellene szavaztak. 

A Fehér Ház oldalán fellelhető életrajza szerint Harris alelnököt 2004-ben San Francisco kerületi ügyészévé választották, ahol az LMBTQ+ jogokért indított mozgalom egyik országos vezetője volt, és ő adta össze két nőt is, az első azonos neműek esküvőjén. Továbbá a szélsőbaloldali megnyilvánulásokról és antiszemita kijelentéseiről is hírhedt politikus népszerűtlensége már a felmérésekben is meglátszik, jelen állás szerint Joe Biden után Kamala Harris sem tudná legyőzni Donald Trumpot egy friss felmérés szerint.
 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!