A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMárton Anna
15:55VívásOlha Kharlan-Anna Marton
HUNSzűcs Luca
15:55VívásSara Balzer-Luca Szucs
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Bese Gergő atya az olimpia megnyitójáról: Meghökkentő, ahogy ismét a kereszténység kigúnyolásában lelték örömüket

olimpia
Fotó: X
Vágólapra másolva!
Lesújtó a véleménye az olimpiai megnyitóról a katolikus papnak, aki Orbán Viktor szombati tusnádfürdői beszédét is kommentálta a Mandinernek. Bese Gergő dunavecsei plébános szerint a párizsi olimpia megnyitójának idézőjeles ünneplése, az ott lévők vonaglása még jobban megerősítette azt, hogy milyen nagy felelőssége van a családnak, az egyénnek abban, hogy a normalitásról élőszóban beszéljen a fiataloknak, az útjukat kereső generációknak.
Vágólapra másolva!

Bese Gergő atya a Mandinernek elmondta, hogy

„Ha a televízióból, internetről akar tájékozódni a világról, azt a moslékot kapja, amit láthattunk Párizsban. Gondoljunk abba bele, hogy az a sportot szerető, a nemzetének mezét magára öltő kisgyermek, aki izgatottan várta az olimpia megnyitóját, hogy kedvenceinek szurkolhasson, ezt a műsort kellett végig néznie. Azt a műsort, ami nem a sportról szólt, nem a sportolókról, nem a teljesítményről, hanem arról, hogy mindaz, amit korábban vallottunk az értékekről, már a múlté."

S egyúttal Franciaország, Párizs a kötelező haladási irányt is sugalmazta azzal, hogy hosszú perceken keresztül kellett néznünk a párizsi Pride 2.0 vonulását.

olimpia, dragqueen, megnyitó
Azóta a videót levették a hivatalos oldalakról is
Fotó: VG

A kereszténység kigúnyolásában lelték örömüket

Bese Gergő azt is elmondta, hogy nemcsak a botrányos öltözet, a provokáló viselkedés volt meghökkentő, hanem az, hogy ismét a kereszténység kigúnyolásában lelték örömüket, amikor az utolsó vacsora képét a saját képükre és hasonlatosságukra formálták.

Ők úgy gondolják, hogy velünk, keresztényekkel mindent meg lehet csinálni, és mindent le lehet nyomni a torkunkon. Csak reménykedni tudok abban, hogy a jó érzésű emberek, hívők és nem hívők egyaránt, felemelik a szavukat ez ellen, és lesz valamilyen következménye az olimpiai bizottságban is annak, hogy ilyen megnyitó- vagy záróünnepség még egyszer ne forduljon elő.

Az olimpiai megnyitó ominózus jelenetei miatt egyébként már melegszervezetek is tiltakoztak.

olimpia, megnyitó
Döbbenetes volt a megnyitó
Fotó: BBC

A társadalom elveszítette az iránytűjét

Bese Gergő Orbán Viktor kormányfő tusnádfürdői beszédéről is beszélt a lapnak. Mint mondta:

„Az olimpia megnyitóját követő napon miniszterelnök úr is kifejtette véleményét a Párizsban történtekről. Nem a konkrét eseményt domborította ki, hanem a jelenséget. Amely jelenség hátterében az Isten-nélküliség felvállalása húzódik meg. Az a társadalom, ami elveszti morális iránytűjét, azaz a legfontosabb keresztény értékeket, annak a társadalomnak nincsen jövője. Ennek a haláltusáját láthattuk az olimpia megnyitóját is." 

A kérdés már csak az, hogy előbb összeomlik-e a rendszer, mint sem hogy mi magyarok is ennek a szörnyűségnek részeivé váljunk, vagy a nyomás és a liberális eszmék hódítása olyan erővel fog majd bírni, hogy mi magunk is szolgáivá válunk a halál kultúrája terjesztésének. 

A teljes interjú ITT olvasható el!

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!