A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Hatalmas robbanások voltak egy bulgáriai tűzijátékgyárban, legalább egy ember meghalt - videó

Vágólapra másolva!
A robbanássorozat csütörtök éjjel történt a Szófia közelében fekvő Elin Pelinben.
Vágólapra másolva!

Hatalmas robbanások történtek egy tűzijátékgyárban Bulgáriában, a főváros közelében fekvő Elin Pelinben csütörtök éjjel. A szerencsétlenségben egy ember meghalt, egy másik pedig súlyosan megsérült - közölték a hatóságok, amiről az MTI számolt be.

Kalin Sztojanov belügyminiszter tájékoztatása szerint 

a 49 éves áldozat a tűzben szerzett égési sérüléseibe halt bele, a férfi húszéves lányát életveszélyes állapotban szállították kórházba.

Egyelőre nem tudni, hogy a balesetnek vannak-e további sérültjei vagy áldozatai, de valószínűleg egy 22 éves és egy 60 éves férfi is az üzem egyik raktárában volt, amikor az üzemben tűz keletkezett.

A helyiek szerint a robbanások este fél hét körül kezdődtek és még péntek reggel is folytatódtak, gombaszerű színes füstfelhők emelkedtek az éjszakai égboltra. 

A gyár termőföldekkel körülölelt területét a hatóságok lezárták, a katasztrófavédelem egységei, katonai tűzszerészek és a hadsereg más szakemberei is kivonultak a helyszínre.

A bolgár állami hírügynökség értesülése szerint 

az üzem egyik raktárában két tonna TNT-nek megfelelő tűzijátékot tároltak.

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, legalább 27 ember, köztük 19 rendőr és más kormányzati alkalmazott is megsérült, mert nagy mennyiségű, lefoglalt és elkobzott illegális tűzijáték robbant fel a Fülöp-szigetek déli részén július elején, megrongálva házakat, szállodákat és egy nemzetközi repülőteret is.

Tűz ütött ki májusban Koppenhágában, a Novo Nordisk gyógyszergyártó cég egyik telephelyén. Egy héten belül ez a második alkalom volt, hogy tűzoltókat kellett riasztani a gyárhoz. Hatalmas lángokkal égett az ország egyik leghíresebb épülete is áprilisban, a felújítás alatt álló régi Tőzsdepalota Koppenhágában

2021-ben Los Angelesben történt robbanás, egy illegális tűzijátékokat szállító teherautó robbant fel, több autó és épület megrongálódott, és 17 ember megsérült. A rendőrségi közlemény szerint a tűzijátékok egy részét elővigyázatosságból robbanóanyagok szállítására specializált teherautóban tették. A lefoglalt illegális tűzijátékok mellett egyéb házi készítésű robbanóanyagokat is tároltak abban az épületben, ami lakóövezetben egy általános iskola közelében fekszik.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!