Megszólalt a férfi, aki elsők között rohant a fejbe lőtt tűzoltóhoz

Rico Elmore
Fotó: Fox News
Vágólapra másolva!
Rico Elmore, a Pennsylvania-i Légi Nemzeti Gárda 171. légi utántöltő szárnyának hidraulikus szerelője a Fox News beszámolója szerint elmondta, hogy a pennsylvaniai Butlerben tartott gyűlés VIP-részlegében ült, amikor a lövések eldördültek a Trump volt amerikai elnök elleni merényletkor.
Vágólapra másolva!

Rico Elmore a Fox News beszámolója szerint elmondta, mi is történt a Trump elleni merényletkor, mire emlékszik. A férfi nemrég tért vissza a helyére a nagygyűlésen, amikor petárdázásnak tűnő hangokat hallott.

"Azonnal, én, Sean Parnell és J.D. Longo a katonai múltunk miatt, azt gondoltuk, hogy 'Valami történik' - mondta Elmore, aki egyben a Beaver Megyei Republikánus Bizottság alelnöke is.

Szóval körülnézünk, próbáltuk átfésülni a környéket, és megint hallottuk. Aztán elkezdtünk kiabálni, hogy "mindenki a földre!".

Elmore elmesélte azt is, hogy látta, ahogy a Secret Service ügynökei - akik a volt elnök védelmét látták el - Trump fölé magasodnak, hogy megvédjék őt. Ezután észrevette, hogy a gyűlés egyik résztvevője orvosért kiált.

Donald Trump, DonaldTrump, merénylet, lövés, kampány, alatt, meglőtték, vérzik, fül, fülön lőtték Trumpot, 2024. 07. 13., tömeg
Lövöldözés történt Donald Trump volt amerikai elnök kampánygyűlésén a Butler Farm Show Inc.-ben 2024. július 13-án a pennsylvaniai Butlerben.
Fotó: Jeff Swensen / Getty Images

Próbálták újraéleszteni

Elmore odarohant, átkelt egy barikádon, és segített ellátni Corey Comperatorey tűzoltót, aki fejlövést kapott. Bár a jelenlévők hősnek kiáltották ki őt, Elmore szerint az igazi hős az az orvos volt, aki megpróbálta újraéleszteni Comperatore-t, aki végül belehalt sérüléseibe. Amikor észrevette, hogy milyen borzalmas Comperatore sebe, segített letakarni a fejét egy törülközővel.

Így senkinek sem kellett látnia azt a szörnyű látványt

- mondta, majd dicsérte a szövetségi, állami és helyi rendfenntartó erőket, amiért gyorsan reagáltak a fenyegetésre, és gondoskodtak a többi gyűlés résztvevőjének biztonságáról.

trump
A fotósnak éppen sikerült elkapnia azt a pillanatot, amikor az egyik töltény elsüvít Trump feje mögött.
Fotó: X

"Nem számít, hogy a rendőrség ellen vagy a rendőrség mellett vagy, de a rendőrség aznap fenomenális munkát végzett a védelemben és az emberek kijuttatásában. Úgyhogy le a kalappal előttük. Annyi ember volt, akinek köszönetet lehet mondani ebben, de mi kezdtük el kivezetni az embereket a tömegből. Úgy értem, odáig fajult a dolog, hogy J.D. Longóval és Sean Parnell-lel együtt én és más emberek vittük ki az embereket a veszélyből" - mondta.

Elmore a továbbiakban arról az országos egységről beszélt, amelyet a Trump elleni merénylet óta látott.

"Hiszem, hogy ez az összetartozás érzését hozza el minden határon túli, demokrata, republikánus és bármilyen más politikai párthovatartozásbeli ember számára, mert most már a felismerésig eljutottunk, hogy ez megtörténhet. Bárhol megtörténhet" - mondta.

A videó ITT tekinthető meg!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről