Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Itt van Putyin válasza

Putyin
Vágólapra másolva!
Hamarosan döntés születhet Oroszország EBESZ Parlamenti Közgyűlési tagságának megszüntetéséről. Az oroszok szerint elfogadhatatlan, hogy képviselőiket korlátozzák a szervezet eseményein, mert így nincs lehetőség semmilyen konstruktív párbeszédre - áll az orosz Szövetségi Tanács nyilatkozatában.
Vágólapra másolva!

Felfüggesztheti részvételét Oroszország az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) Parlamenti Közgyűlésében, valamint nem járul hozzá a költségvetéshez - közölte a TASZSZ-szal az orosz Szövetségi Tanács külügyi bizottságának képviselője. 

A nyilatkozattervezet szerint az Állami Duma (orosz parlament) képviselői 

elfogadhatatlannak tartják, hogy a népet képviselő parlamenti képviselőket korlátozzák abban, hogy részt vegyenek az EBESZ közgyűlésének rendezvényein.

"Ki kell jelentenünk, hogy a jelenlegi körülmények között az EBESZ közgyűlésében a konstruktív párbeszéd folytatásának lehetőségei teljesen kimerültek. Ebben a tekintetben az orosz szenátorok és az Állami Duma tagjai észszerűnek és legitimnek tartják az Orosz Szövetségi Gyűlés küldöttségének az EBESZ közgyűlésben való részvételének és annak költségvetéséhez való hozzájárulások befizetésének felfüggesztését" - áll a dokumentumban.

Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet Parlamenti Közgyűlése 57 tagállamot tömörítő parlamentközi testület. 1991-ben hozták létre az EBESZ céljainak végrehajtásának nyomon követésére, a konfliktusmegelőzési és -megoldási mechanizmusok kidolgozására és végrehajtására, valamint az EBESZ-tagországok demokratikus intézményeinek megerősítésére és konszolidációjára.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről