Magyar Nagydíj - Rétvári Bence: Magyar és külföldi rendőrök is hozzájárulnak a gördülékeny lebonyolításhoz

SAINZ, Carlos
Fotó: Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Magyar és külföldi rendőrök is hozzájárulnak a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj gördülékeny lebonyolításhoz - hangsúlyozta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára pénteken Mogyoródon, sajtótájékoztatón.
Vágólapra másolva!

Magyarországra látogat a Forma-1-es mezőny, már a 39. F1-es Magyar Nagydíjat rendezik meg ezen a hétvégén. Nem meglepő módon telt ház előtt. Rétvári Bence kiemelte, hogy naponta 400 rendőr és hét országból érkezett kollégáik vigyázzák közvetlenül a Hungaroringen a Magyar Nagydíj lebonyolítását - írja az MTI.

 Az államtitkár úgy fogalmazott, hogy ez egy világszerte ismert esemény, és ahhoz, hogy 39. alkalommal is gördülékenyen menjen a lebonyolítás,  a magyar rendőrség és más országok rendőrségei is hozzájárulnak. 

Ez az együttműködés biztosította az elmúlt években is, hogy nagy sikerrel és különösebb probléma nélkül tudott a Magyar Nagydíj megvalósulni

 - tette hozzá. A magyar rendőrök mellett holland, osztrák, román, horvát, szerb, szlovák és szlovén rendőrök is támogatják a rendezvényt - közölte Rétvári Bence. Elmondta, hogy a látogatók kétharmada külföldi, ezért a kommunikációban, illetve az eligazításban sokat tudnak segíteni a külföldi rendőrök a mára már rutinszerűen kialakított együttműködésükkel.

SAINZ, Carlos
Fotó: Balogh Zoltán / MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap/Mogyoród, 2024. július 19. Carlos Sainz, a Ferrari spanyol versenyzõje a Forma-1-es Magyar Nagydíj elsõ szabadedzésén a mogyoródi Hungaroringen 2024. július 19-én. MTI/Balogh Zoltán

A rendőrök egyik fő feladata a közlekedés irányítása, szervezése,

 ami leterhelő feladat, mivel naponta mintegy százezren látogatnak ki a Hungaroringre. 

A másik feladatuk a bűncselekmények megelőzése, illetve felderítése, valamint az eljárások lefolytatása.

Kiderült, mennyit kell költeni a hétvégi Forma-1-es Magyar Nagydíjon a vendéglátó egységeknél. Nagy bejelentést tett a Haas Forma-1-es csapata, távozik Kevin Magnussen. A hírek szerint már az is megvan, ki érkezik a helyére. 

Iszonyú hőséggel kellett megküzdeniük a versenyzőknek a Forma-1 Magyar Nagydíj első szabadedzésén. A közel 60 fokos, néha még annál is melegebb aszfalton végül a Ferrari pilótája, Carlos Sainz volt a leggyorsabb Max Verstappen és csapattársa, Charles Leclerc mellett. Hatalmas baleset a Hungaroringen, piros zászló a második szabadedzésen - élő.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!