A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Sárlavina pusztított Kínában, tizenöten meghaltak

Vágólapra másolva!
Vasárnap történt a tragédia az ország délkeleti részén. A heves esőzés miatt szombaton egy futár is meghalt Kína egy másik részén munka közben, rádőlt egy fa.
Vágólapra másolva!

Tizenöt ember meghalt egy sárcsuszamlásban vasárnap egy turisztikai övezetben Kína délkeleti részén a heves esőzések következtében - közölte az állami média, amiről az ABC News számolt be.

Az ország egy másik részén egy robogós futár halt meg munka közben szombaton, miután rádőlt egy fa.

Kínában ezek voltak az első, a Gaemi tájfunhoz köthető halálesetek, a vihar csütörtökön érte el az országot. 

Előtte a Fülöp-szigeteken legalább 34-en meghaltak, Tajvanon 10-re emelkedett a halálos áldozatok száma.

Az iszaplavina Kínában vasárnap reggel 8 óra után csapott le egy szállodára,

 21 embert volt az épületben egy, a Hunan tartományban található Hengyang város fennhatósága alá tartozó faluban.  Körülbelül 30 centiméter esőt regisztráltak a térségben egy nap alatt.

Hat sérültet kimenekítettek, ők jelenleg kórházban vannak. 

Nemrég sárlavina öntötte el a kirgizisztáni Os városát és az azonos nevű tartomány északi részének több települését hétfőn; a heves esőzések okozta áradás és az iszapömlések következtében két ember meghalt, hárman pedig eltűntek. Tavaly decemberben legalább 47 ember meghalt, és 85-en megsérültek Tanzánia északi részén heves esőzéseket követő földcsuszamlásokban. Nepálban júniusban legalább kilencen meghaltak a heves esőzések okozta földcsuszamlásokban. 

Egy teljes család is a halálos áldozatok között van Malika településen.

Katmandutól 250 kilométerre nyugatra, az ország hegyvidéki térségeiben történt földcsuszamlások három különböző körzetben sodortak el házakat.

A monszunidőszak a szokásosnál korábban kezdődött Nepálban.

A monszun egészen szeptemberig okoz halálos áldozatokkal is járó pusztítást a nagyrészt hegyvidéki himalájai országban. Néhány éve legalább tíz ember meghalt, harmincan pedig eltűntek Nepálban a heves esőzések okozta földcsuszamlások miatt. 2019-ben legalább 65 áldozata volt a monszunesőnek Nepálban: az embereket az árvíz és a földcsuszamlások ragadták el. Az észak-nyugati Dolpa körzetben kilenc áldozatot temetett maga alá egy sárlavina, és az iszapban lehettek még holttestek. Több ezer embert kellett kimenekíteni az otthonából.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!