A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNEcseki Nándor | Madarász Dóra
17:35AsztaliteniszChun Ting Wong/Hoi Kem Doo-Nandor Ecseki/Dora Madarasz
HUNMuhari Eszter
19:25VívásAuriane Mallo-Breton-Eszter Muhari
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Transzvesztitákkal gúnyolódtak Jézus utolsó vacsoráján az olimpiai megnyitón: megszólalt a francia katolikus egyház a botrányról

Vágólapra másolva!
Provokáció, kereszténygyűlölő, beteges: egyre több az elítélő nyilatkozat.
Vágólapra másolva!

A francia katolikus egyház nyilatkozatot adott ki a pénteki olimpiai megnyitóval kapcsolatban. Szerintük több jelenet egészen szélsőséges volt és provokáció (a kereszténység ellen), gúnyolódás a kereszténységen. Ugyanakkor szerintük voltak szép jelenetek is. 

Mint megírtuk, nemcsak szakállas nők és gyakorlatilag egy meztelen törpe (mint Dionüszosz) idegesítette a nem szélsőbaloldali nézőket, hanem Jézus Krisztus Utolsó vacsoráján is gúnyolódtak, transzvesztitákkal jelenítették meg.

Marion Maréchal, jobboldali Európai Parlamenti-képviselő (Éric Zemmour egykori szövetségese) az X-en lényegében bocsánatot kért a provokációért a világtól, úgy fogalmazott, ez nem Franciaország, hanem egy szélsőbaloldali provokáció.

Az internetes oldalakat elárasztották a felháborodott vélemények. A több, mint négy órás, alapvetően unalmas és a francia múltat meglehetősen deheroizáló, agresszív előadás enyhén szólva nem volt sikeres. Dramaturgiai ostobaságok is voltak benne: több órán át kellett volna kitalálni, ki is egy álruhás lovas, aki viszi az olimpiai fáklyát - a végén aztán nem derült ki. Igaz, négy óra múlva már nem is érdekelt senkit.

A fej nélkül éneklő Marie-Antoinette is a többség szerint ízléstelen volt, nem beszélve a mali bevándorló, franciául nem tökéletesen beszélő youtube-sztár, a szélsőbaloldali Aya Nakamura megjelenése is sok kérdést vet fel. Róla egyébként kiderült, hogy maga a köztársasági elnök támogatta szereplését.

Nem véletlen, hogy egy valaki azonnal, mindent és mindekit túlszárnyaló lelkesedéssel áradozott a finoman fogalmazva is megosztó megnyitóról: ez Emmanuel Macron volt. Szerinte fantasztikus volt.

 

 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!