Percről percre

Tovább nyomulnak az ukránok Kurszkban

Ukrajna, Oroszország, orosz-ukrán háború, tank, katona, Csasziv Jar
Ukrán katonák az orosz állásokat lövik a donyecki Csasziv Jar közelében 2024. augusztus 17-én
Fotó: MTI/EPA/24. gépesített dandár
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háborúról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül6 bejegyzés

Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 910. napjáról.

 

07:49
augusztus 21, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrajna célba vette Moszkvát

Az orosz légvédelem tíz ukrán támadódrónt lőtt le augusztus 21-re virradó éjszaka Moszkva közelében, „az eddigi egyik legnagyobb, drónokkal Moszkvát támadó kísérletben” - jelentette be Szergej Szobjanyin moszkvai polgármester.  

Az orosz védelmi minisztérium közlése szerint a drónokat Moszkvai területen lőtték le, amikor a főváros felé tartottak. Az ukrán hadsereg egyelőre nem kommentálta az támadást. (Kyiv Independent)

06:52
augusztus 21, 2024
Vágólapra másolva!

Putyin meglepetésszerű látogatást tett Csecsenföldön

Vlagyimir Putyin orosz elnök augusztus 21-én meglepetésszerű látogatást tett a Csecsen Köztársaságban, hogy ellenőrizze az ukrajnai frontvonalra készülő csecsen csapatokat - 13 év óta először látogatott el a térségbe, írta a Kyiv Independent.

Putyin Ramzan Kadirov csecsen hadúrral együtt bejárta az orosz különleges erők csecsenföldi egyetemét, ahol a csapatok az ukrajnai frontvonalra készülnek - jelentette az orosz állami média. „Amíg olyan embereink vannak, mint ti, addig abszolút, abszolút legyőzhetetlenek vagyunk” - mondta Putyin a csecsenföldi csapatoknak.

 

06:16
augusztus 21, 2024
Vágólapra másolva!

Több mint 15 ezren jöttek tegnap Ukrajnából

Magyarország területére tegnap az ukrán-magyar határszakaszon 6607 fő lépett be, a román-magyar határszakaszon belépők közül 8738 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett - közölte a legfrissebb adatokat az Országos Rendőr-főkapitányság. 

A beléptetettek közül a rendőrség 35 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Ezen időtartamon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében. (MTI)

05:01
augusztus 21, 2024
Vágólapra másolva!

Hatalmas evakuáció készül Szumiban

Az ukrán hatóságok összesen 45 ezer lakos evakuálását tervezik Szumi területről - közölte Ihor Klimenko belügyminiszter . "Megpróbáljuk meggyőzni azokat az embereket, akik nem akarnak elmenni, megértjük az okaikat , de minden gyereket evakuálnunk kell” - mondta Klimenko, hozzátéve, hogy az evakuáltakat Poltava és Kijev területére viszik.

Az Ukrajna és Oroszország északkeleti határán fekvő Szumi területet naponta érik támadások.

 

04:57
augusztus 21, 2024
Vágólapra másolva!

Kilencezer rakéta, 14 ezer drón

Olekszandr Szirszkij az ukrán hadsereg főparancsnoka nyilvánosságra hozott egy statisztikát, eszerint az oroszok több mint 9000 rakétát és 14 000 drónt lőttek ki Ukrajnára a háború kezdete óta.  Szirszkij adatai szerint a kilőtt rakéták közül 5197-nek polgári célpontja volt. További adat szerint az ukrán légvédelem több mint 2400 rakétát és 9200 drónt semmisített meg.

 

04:51
augusztus 21, 2024
Vágólapra másolva!

Ez történt kedden

Előző napi közvetítésünket ITT OLVASHATJA!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!