A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNLosonczi Dávid
18:45BirkózásSemen Novikov-David Losonczi
HUNMagyarország
20:35VízilabdaItaly-Hungary
NyílNyíl

Börtönbüntetésre ítéltek egy kansasi férfit, aki ellopott egy szobrot

Vágólapra másolva!
Körülbelül 15 évet fog börtönben tölteni az a férfi, aki ellopott egy bronz Jackie Robinson-szobrot januárban. A szobrot a bokájánál levágták, és napokkal később egy kansasi városi parkban egy kukában találták meg.
Vágólapra másolva!

A bíró pénteken ítélte el Ricky Alderete-et három különböző ügyben, amelyekről a bíróságon azt mondta, hogy a fentanilfüggőségéből erednek. 

A League 42 ifjúsági baseball-liga hétfőn tervezi felavatni Robinson eredeti szobrának új másolatát, amelyet az eredeti öntőformából készítettek el egy parkban a kansasi Wichitában.

A várost sokkolta, amikor a szobrot januárban levágták a talapzatáról, és csak a szobor lábai maradtak meg. Az elsősorban az alacsony jövedelmű fiatalokat kiszolgáló liga Robinson Brooklyn Dodgersben játszott mezszámáról kapta a nevét, amellyel 1947-ben áttörte a fő ligában a színesbőrűek közötti határt.

Miután az eredeti szobrot ellopták, adományok érkeztek a pótlására.

A tűzoltók öt nappal később találták meg a szobor égett maradványait, miközben egy szeméttűzre reagáltak egy másik parkban.

Alderete bűnösnek vallotta magát a lopás vádjában. A szobor ellopásáért 18 hónapra ítélték és 41 500 dollár (15 millió forint) kártérítés megfizetésére kötelezték. A legtöbb időt egy február 1-jén történt súlyos betöréses lopásért kapta.

Az eredeti szobor ellopásakor hátrahagyott bronzcipők most a Missouri állambeli Kansas Cityben található Negro Leagues Baseball Museumban vannak kiállítva. 

Robinson a Kansas City Monarchs csapatában játszott a Negro League-ben, mielőtt csatlakozott a Brooklyn Dodgershez, és ezzel utat nyitott fekete amerikai labdajátékosok generációi számára. Nemcsak sportlegendaként, hanem polgárjogi ikonnak is tartják. Robinson 1972-ben halt meg - írta az AP.

Decemberben arról is írtunk, hogy ellopták az észak-hollandiai Assen városában Vincent van Gogh nemrégiben felállított, négy méter magas, ezer kilogrammos szobrát.

Ellopták Pannonhalmáról Radnóti Miklós szobrát is, amelyet 1983-ban Meszlényi János bronzlemezekből készített.

Viccesnek találta az ötletet az a fiatal, aki karácsonykor a nagysápi betlehemből ellopott két szobrot. Másnapra megbánta, mindent bevallott, és visszavitte, amit ellopott.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!