A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
2
Bronzérem
2
HUNVas Kata Blanka
14:00KerékpározásVerseny

Csőbe esett egy 14 hónapos kisfiú - videó

Vágólapra másolva!
A hatóságok megmentették azt a 14 hónapos kisgyereket az Egyesült Államokban, Kansas államban, aki egy keskeny csőbe esett, és néhány méterrel a föld alatt találta magát. A gyerek segítségére érkezők sikerrel jártak, a kisfiú megmenekült.
Vágólapra másolva!

A mentőcsapatok sikeresen megmentették azt a kisfiút, aki egy keskeny csőbe esett kansasi otthonának udvarán. A gyerek a földfelszínhez képest kb. 3,5 méter mélyen szorult be.

hole, pipe, cső, illusztráció
Képünk illusztráció
Fotó: Unsplash / Vladimir Kramer

Az eset a Moundridge nevű kisvárosban történt. A csőbe szorult gyerekhez az édesapja riasztotta a rendőröket, akik kiérkezésüket követően 15 perccel ki tudták szabadítani a fiút. Az érthetően rémült gyereket addig az apja próbálta nyugtatni.

Az incidens körülményeiről a rendőrségi tájékoztatásra hivatkozva a CBS azt írja, hogy a gyerek az udvaron játszott, amikor rálépett egy fedőlemezre, ami a cső felszínre vezető nyílását zárta. A lemez elmozdult, a fiú pedig a csőbe zuhant.

A jelenetet a gyerek anyja végignézte, aki azonban annak csecsemőkorú testvérét tartotta karjában, és nem tudott közbeavatkozni. A csőbe zuhant, rémült gyereket és az anyját is a férjnek kellett nyugtatnia addig, amíg a segítség a helyszínre érkezett.

Az ugyanakkor biztató volt, hogy a fiú lábra tudott állni a több méteres mélységben, és sikoltozva tudatta, hogy bajba jutott.

Ám amikor a mentésén fáradozók egy kötéllel akarták kiemelni, azt először ledobta magáról. Mint a mentést irányító helyi rendőrfőnök elmondta, a fiúcska láthatóan úgy megrémült, hogy abban is bizonytalan volt, épp segíteni akarnak-e rajta, vagy helyzete még rosszabbra fordul.

Ezt követően a rendőrök és a tűzoltók egy PVC-csővel próbálkoztak. A csövet meghajlították úgy, hogy azzal lenyúlva a gyereket ki tudják emelni. Az első próbálkozás nem sikerült, ám a PVC-alapú csövet tovább alakítva, végül sikeresen végrehajtották a kisfiú kiemelését.

A kiemelés után a gyereket a helyszínen tartózkodó mentősök megvizsgálták, és megállapították, hogy mindössze néhány kisebb zúzódást szerzett a karján. A súlyosabb sérüléseket vélhetően azért úszta meg, mert zuhanás közben csapkodott a karjaival, amik a cső falához ütődve kis mértékben lassíthatták a sebességét.

Végül úgy találták, hogy még kórházi kivizsgálására sincs szükség, így a gyerek a családjával maradhatott, hiszen az ijedtségen kívül nem esett más baja.

A cső funkciója, amibe a gyerek beleesett, tisztázatlan. Alighanem korábban egy szivattyúhoz csatlakozott, amivel a felesleges esővizet vezették el a ház környékéről.

Nem minden, hasonló incidens végződik ilyen szerencsésen. Miként az Origo megírta, tavaly több mint száz órán át küzdöttek Vietnamban a mentőcsapatok azért a kisgyerekért, aki egy betoncsőbe zuhant. Az erőfeszítések ellenére a gyerek meghalt.

A mostani mentőakciót a rendőrfőnök testkamerája rögzítette:

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!