A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
2
Bronzérem
2
Vágólapra másolva!
Az olimpia kezdete óta nyitva tartó Sportgarden interaktív kiállítás a magyar sporttörténet legkiemelkedőbb pillanataiba enged bepillantást a látogatóknak, és gyakran egykori olimpikonokkal és sportvezetőkkel is együtt lehet szurkolni a Margitszigeten található Holdudvarban. A hétvégén a Budapesti Honvéd sportigazgatója, a világ- és Európa-bajnok és kétszeres olimpiai ezüstérmes párbajtőrvívó Imre Géza és a magyar tornász, civilben oktatási referensként tevékenykedő Hidvégi Vid volt a Sportgarden podcast vendége.

A Margitszigeten található Sportgardenben az érdeklődők számos sporteszközt láthatnak és foghatnak kézbe, és korábbi olimpikonokkal is összefuthatnak. Legutóbb Dr. Baji Balázs, világbajnoki bronzérmes és Európa-bajnoki ezüstérmes magyar gátfutó volt a Sportgarden vendége, aki a 2021-es visszavonulását követően a Nemzeti Sportügynökség sportszakmai és sportstratégiai vezérigazgató-helyetteseként próbál minél többet tenni a magyar sport sikereiért – derült ki az Origó oldaláról. A hétvégén a kétszeres olimpiai ezüstérmes párbajtőrvívó Imre Géza és a magyar tornász Hidvégi Vid volt az Origo Sport podcastjának vendégei. 

Égnek a vonalak 

Imre Géza szerint sokan keverik a Budapest Honvéd labdarúgócsapatát az ő egyesületükkel, aminek Budapesti Honvéd a neve. 

"Nagyon jó a kapcsolatunk velük, de ez egy pici zavart szokott okozni" – mondta el Imre Géza, akinek felesége Kökény Beatrix Európa-bajnok, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes kézilabdázó. A házaspár fia pedig sok kézilabda-rajongó számára ismerősen csenghet, hiszen Imre Bence az olimpián szereplő magyar válogatott egyik erőssége.

Siklósi Gergely olimpiai bajnok lett a párbajtőrcsapattal
Fotó:  Csudai Sándor - Origo

"Szerencsére minden évben jönnek a vívószakosztályba a gyerekek, de teszünk is érte, mi is toborzunk különféle kommunikációs eszközökkel. A legjobb népszerűsítés az olimpia, ahol a sportolóink nagyon jól szerepelnek. Ennél jobb toborzó anyagot nem tudunk találni, már most is égnek a vonalak, hogy mikor lehet beiratkozni, nemcsak vívni, hanem más sportágakban is" – árulta el Imre Géza, aki örül, hogy a párbajtőr és a kard egyaránt népszerű a fiatalok között.

Hidvégi Vid szerint a tornát az óvoda körül érdemes elkezdeni. 

Siklósi Gergő utolsó találatánál ugráltam örömömben"

 – emlékezett vissza a párbajtőr csapat olimpiai győzelmére Imre Géza. A vívás után a tornáról volt szó a beszélgetés során, Hidvégi Vid szerint több korosztály is lejár a tornaterembe, de kaszkadőrök is megfordulnak az edzéseken. – Az olimpia után utánpótlásversenyek fognak zajlani, felnőtt korosztályban a kosarasaink és a vízilabdázóink is készülnek az új idényre, van feladat bőven. Egyéniben a felnőttől a legkisebbekig lesznek versenyek és bajnokságok, ez sok-sok kihívást jelent – árulta el Imre Géza. 

Hidvégi Vid oktatási referensként szeptembertől kilenc darab általános iskolát felölelő sportprogramban vesz részt, ahol 51 osztály jár le a Honvédba sportolni minden héten. Ez kb. háromszáz gyereket jelent. A teljes beszélgetést ide kattintva tekinthetik meg.

Kapcsolódó cikkek:

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!