A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Sajátjaikat végezték ki drónnal az ukránok - videó

ukrán temető
Fotó: NurPhoto via AFP/Vyacheslav Madiyevskyy/Ukrinform/NurPhoto
Vágólapra másolva!
Kétségbeesetten próbált segítséget kérni két ukrán civil, akik a két szemben álló csapat között rekedtek – végül épp egy ukrán drón végzett velük a Magyar Nemzet cikke szerint.
Vágólapra másolva!

A közösségi oldalakon látható egy videó, amelyen ukrán civilek egy porig rombolt épületnél próbálnak segítséget kérni. A bejegyzések szerint beszorultak a két szemben álló csapat közé; feliratokat készítettek, amelyek a levegőből is láthatóak. Állítólag az oroszok egy drón segítségével próbáltak segíteni, még ellátmányt dobtak le nekik, és egy üzenetet küldtek, hogy kövessék a drónt, biztonságos helyre vezeti őket. 

Amikor a két civil és a hozzájuk csapódó kutya elindult, egy ukrán drón lecsapott rájuk.

Ukrajna júniusban a Fekete-tengeren drónok bevetésével elsüllyesztett egy orosz Saturn típusú vontatóhajót, és egyszerre több motorcsónakra is lecsaptak, miután a lettek több mint 2500 darab, különböző típusú harci drónt küldtek azt ukránoknak, csak az említett hónapban 4 millió euró (1 570 millió forint) értékben. A múlt hónapban a nagy hatótávolságú fegyvereit is bevetette Kijev polgári célpontokkal szemben, Oroszország pedig minden idők legsúlyosabb rakétatámadási hullámát indította el Ukrajna ellen. Augusztus elején Harkovot érte légitámadás, és Ukrajna megtámadta Oroszországot.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!