A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Egy férfi megpróbált felmászni az Eiffel toronyra

Vágólapra másolva!
Újabb rendbontás miatt, minden bizonnyal módosítani kell az olimpia programján. Pedig ez már a záróesemény, de ahogy sok minden, ez sem megy rendben Párizsban.
Vágólapra másolva!

Megdöbbent bámészkodók nézték perceken át, amint egy férfi felmászik az Eiffel toronyra, persze a külső részen. Egy ideig az olimpia idejére kikerült, kék olimpiai gyűrű tetején állt, mielőtt folytatta volna életveszélyes mutatványát. 

Mászás közben sem heveder, sem kötél nem volt rajta. 

Mindezt kora délután, az olimpia záró eseménye előtt tette.

Valóban hajmeresztő mutatványról videó is készült, ezen jól látszik, ahogy a félmeztelen, rövidnadrágos férfi egy zacskó krétával az oldalán mászik felfelé.

A hatóságok később megerősítették a The Sun-nak, hogy a férfi brit, és mások veszélyeztetésével, valamint történelmi vagy kulturális helyszínre való behatolással vádolják.

A párizsi rendőrség szóvivője pedig azt mondta: "14.45-kor egy személyt láttak felmászni az Eiffel-toronyra. A rendőrség azonnal közbelépett és letartóztatta a férfit."

Az Eiffel-torony, ahogy szinte mindig, most is szinte tele volt. Több embert, amíg az akció tartott a második emeletre zárták, nagyjából 30 percet kellett ott tölteniük.

Ezalatt másztak fel a férfi után speciális, sziklamászó küldtek aférfi után.

Egy szemtanú a történtek a közösségi oldalára ezt írta:

Sokáig álltam sorban, hogy felmehessek az Eiffel-torony tetejére, de valaki megpróbálja felmászni rá, így egyszerűen nem jutottam fel. Szuper.

A délutáni híradások szerint a tornyot várhatóan nem használják a ma esti záróünnepségen, amely a Stade de France-ban 21 óra körül kezdődik, és amelyet 23 000 rendőr biztosít majd.

Ahogy arról korábban többször is beszámoltunk, hatalmas felháborodást keltett a párizsi olimpia megnyitó ünnepsége, egyebek mellett Az utolsó vacsora című Da Vinci-festmény kifigurázása miatt.

Ugyanilyen megbotránkozást váltott ki az emberekben a szakállas szőke nők vonaglása, valamint a meztelen, kékre festett Dionüszosz is. 

A képen is látható előadó később azt nyilatkozta, hogy büszke az előadására, ez a kultúrája része. „Tele vagyunk különböző emberekkel, és mindenki a maga módján él, és mindenkinek joga van hozzá” – nyilatkozta. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!