Azzal dicsekedett egy pár az interneten, hogy fizetés nélkül mentek el egy étteremből - el is kapták őket

Vágólapra másolva!
Közel egy órán keresztül evett-ivott egy pár az egyik Westbourne-i étteremben, majd a luxusvacsorát követően fizetés nélkül távoztak, több, mint 55 ezer frointnyi összegű számlát hagyva maguk után. Végül sikereült lebuktatniuk magukat, ugyanis az étteremben készült képet felrakták a közösségi oldalukra.
Vágólapra másolva!

Cigiszünetet színlelve távozott egy pár egy angliai étteremből anélkül, hogy egy fillért is fizettek volna a borsos árú vacsoráért amit elfogyasztottak.

 A menüben szerepelt többek között kézműves hamburger, halloumi grillsajt, édesbrgonya és Biscoff sajttorta is, mindezt hat Espresso Martini koktéllal öblítették le, ahogyan azt a Mirror is megírta.

image

Mauricio Spinola, az étterem társtulajdonosa így nyilatkozott a történtekről:

"Körülbelül 10 perccel azután, hogy kimentek, rájöttünk, hogy már nem fognak visszajönni. Nem tudtam csak úgy kimenni, hogy megkeressem őket, hiszen elfoglalt voltam.

Egy olyan kisvállalkozás számára, mint a miénk, ez hatalmas veszteség, egyszerűen nem engedhetjük meg magunknak, hogy 100 fontnál többet veszítsünk. Valahogy vissza kellene szereznünk tőlük a pénzt, és gondoskodni róla, hogy soha többé ne tehessék be a lábukat az étterembe.

Fogalmunk sincs, mit tehetnénk, hogy megakadályozzuk az ilyesmit a jövőben. Hiszen mégsem kérhetjük meg az embereket, hogy adják oda a telefonjukat vagy a pénztárcájukat, amikor kimennek cigizni. Ügyfeleink túlnyomó többsége jól szituált, tehetős ember, akik valószínűleg furcsállanák és rossz néven vennék tőlünk, ha efféle szabályokat vezetnénk be".

Egy pincérnő, aki aznap este kiszolgálta a házaspárt, hozzátette: 

"Egy férfi és egy szőke nő volt. Utóbbi fehér ruhát viselt, és a szája élénk vörös volt. Kissé részegnek, és rendkívül energikusnak tűntek. Egymás után rendelték az ételeket és a koktélokat. Az étkezés végén, desszertként még egy sajttortát is rendeltek. A nő ezután közölte, hogy kimegy cigarettázni, a férfi pedig követte őt. Ezután már nem tértek vissza.Túlságosan elfoglaltak voltunk ahhoz, hogy jobban figyeljünk rájuk, de bíztunk benne, hogy visszajönnek rendezni a számlát".

A 33 éves Enoely Fernandez, az étterem másik társtulajdonosa ezt mondta az esettel kapcsolatban:

"Rendkívül nagy ostobaság volt tőlük, hogy közzétették azt a fotót a facebookon. A legdurvább, hogy a férfi egyáltalán nem tűnt gyanúsnak. Nem látszott részegnek, nem kiabált, nem hangoskodott. A vacsora végén megkérdezte, hogy kimehet-e egy cigire, mi pedig rábólintottunk, hogy rendben van, hiszen meg sem furdult a fejünkben, hogy soha többé nem jönnek vissza. Borzasztó kellemetlen a helyzet a dolgozók számára is, meg kellett nyugtatnunk őket, hogy nem tehetnek a dologról, hiszen ők semmi rosszat nem tettek. Viszont mindannyiunk számára rendkívül bosszantó, ami történt".

Ahogyan korábban megírtuk, egy idős brit férfi ibizai nyaralása során fiatal lányokat hívott meg drága luxuséttermekbe vacsorázni, majd fizetés nélkül távozott. Évekkel ezelőtt pedig egy budapesti nő három hét alatt négy étterembe is betért, majd százezrekért fogyasztott, azonban végül egy fillért sem fizetett. 

Forrás: DailyStar

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!