A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Ukránok okozhatták a hatalmas hajótüzet Horvátországban

tűz, lángok, illusztráció, pixabay
tűz (illusztráció)
Vágólapra másolva!
Három hónap nyomozás után az isztriai rendőrség három ukrán állampolgár ellen emelt vádat, akik még májusban az Isztriai-félszigeten, Medulin üdülőváros kikötőjében szándékosan okoztak tüzet, amelyben 22 hajó semmisült meg - írta a Jutarnji List című horvát napilap szombaton.
Vágólapra másolva!

A tűzvész előtti események rekonstruálásával a bűnügyi szakértők megállapították, hogy a három ukrán állampolgár - két 25 és egy 28 éves férfi - május 14-én Lengyelországból érkezett Horvátországba. Leparkolták autójukat valahol Medulin környékén, majd gyalogosan indultak a jachtkikötőbe. A térfigyelő kamerákon jól látszik, hogy egyikük átbújik a kerítés alatt, míg a másik kettő előtte őrködik. 

A fiatal férfi hajnali négy órakor az egyik jachtra egy gyúlékony anyaggal teli üveget dobott, az ott keletkezett tűz pedig átterjedt a többi hajóra, összesen 34-re, amelyek közül 22 teljesen megsemmisült. 

A tulajdonosoknak okozott károk értéke meghaladta a kétmillió eurót. A rendőrség körözést adott ki a három ukrán állampolgár ellen, akik az eset után vélhetően azonnal elhagyták az országot, így jelenleg elérhetetlenek a horvát hatóságok számára. Horvátország az egyik legnépszerűbb európai idegenforgalmi célpont és kedvelt hajózási hely. A kiégett hajók tulajdonosai között külföldiek is voltak. A rendőrség azzal a hajóval kapcsolatban, amelyre a Molotov-koktél dobták csak annyit közölt: pulai jelzést viselt és egy 65 éves ember tulajdonában állt.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!