A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNSalim Omar Gergely
15:58TekvondoOmar Salim-Vito Dell'Aquila
HUNLosonczi Dávid
18:45BirkózásSemen Novikov-David Losonczi
HUNMagyarország
20:35VízilabdaItaly-Hungary
NyílNyíl

Kiderült, miért nem hagyhatják el az olimpiai falut az amerikai csapat tagjai

Vágólapra másolva!
Ryan Lochte elárulta, hogy a Team USA úszóinak milyen szigorú szabályokat kell betartaniuk az olimpiai faluban.
Vágólapra másolva!

Augusztus 6-án, kedden az olimpiai bajnok úszó felesége a TikTok-on válaszolt néhány rajongói kérdésre, amikor az egyik személy megkérdezte, hogy miért van az, hogy egyes sportolók elhagyhatják a falut az olimpiai játékok alatt, mások pedig nem.

Hogy érted azt, hogy nem lehet elhagyni az olimpiai falut? Látom, hogy más olimpiai sportolók elhagyják a falut

 - mondta a TikTok felhasználó.

De nem az USA úszói

 – válaszolta Lochte, felesége pedig megjegyezte: Az USA-ban szigorúbb szabályok vannak, mint más országokban, és engedéllyel mehetnek csak ki az olimpiai faluból. Az egykori olimpikon elmondta, hogy ha a sportolónak szabadnapja van, és például el akar menni ebédelni a családjával, akkor csak a vezetőedző engedélyével teheti ezt meg.

Az olimpiai falu szabályaival kapcsolatos megjegyzései azt követően kerültek nyilvánosságra, hogy 

Ana Carolina Vieira brazil úszónő a múlt héten címlapokra került, miután hazaküldték, mert engedély nélkül elhagyta a falut.

Csapattársa, Gabriel Santos is vele volt - írja a People.

A Brazil Olimpiai Bizottság (COB) 27-én, szombaton kapott egy nyilatkozatot a brazil úszóválogatott vezetőjétől, Gustavo Otsukától, amelyben tájékoztatjuk, hogy Ana Carolina Vieira és Gabriel Santos úszók fegyelmezetlenséget követtek el

 - áll a közleményben.

 

Ezzel a sportág technikai bizottságának tagjaival, a csapat vezetőjével és a Brazil Vízisport Szövetséggel (CBDA) egyetértésben a COB úgy döntött, hogy megbünteti a két sportolót, amiért múlt péntekre virradó éjszaka engedély nélkül hagyták el az olimpiai falut

 - tette hozzá a közlemény.

Az Origo korábban arról számolt be, hogy a párizsi olimpiai faluban sokszor kegyetlen állapotok uralkodnak. Így például a sportolóknak kényelmetlen, kartonból készült ágyakon kell aludniuk, de olyan információk is napvilágot láttak, hogy férgeket találtak a faluban kapható ételben. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!