A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Pókcsípés okozta egy férfi halálát

Vágólapra másolva!
Az eddigi információk szerint egy hegedűpók csípésébe halt bele egy férfi az olaszországi Bariban. A férfi heteken át volt kórházban, mégsem sikerült megmenteni az életét. Ez már a második hasonló eset az országban.
Vágólapra másolva!

A 23 éves olasz férfi augusztus 17-én, hajnalban halt meg a Bari-i kórházban, miután egy hónapja megcsípte egy hegedűpók - írja a bfmtv.com

A fiatal férfi abba halt bele, hogy a létfontosságú szervei leálltak. 

Nem ez az első halálos pókcsípés Olaszországban, júliusban egy 52 éves férfi halt bele egy hasonló pók csípésébe. 

Képünk illusztráció 
Fotó: Wikimedia Commons

A hegedűpók a mediterrán országokban, Ázsiában és Észak-Amerikában honos, a nevét a hátán lévőm hegedű formájú foltról kapta. Kedveli a száraz területeket, hasadékokat, gyakran előfordul az emberek kertjeiben is. 

Ahogy korábban megírtuk, 2021-ben egy 19 éves férfit meg kellett műteni, miután hazatért Walesbe, a két hétig tartó spanyolországi kórházi kezeléseket követően, ahol kivizsgálták a jobb kezén lévő rejtélyes duzzanatot. Az orvosok most azt mondják, hogy egy mérgező barna remetepók csípte meg, és a csípés néha halálos az emberre nézve. A tinédzsert akkor csípte meg a pók, amikor a naplementét nézte a strandon. Végül két ujját amputálni kellett. 

Egy turista meghalt, miután egy étteremben megcsípte a világ egyik leghalálosabb pókja. A pók a vendéglő egyik székében fészkelt, és onnan kimászva megcsípte a férfi vádliját Brazíliában. Az áldozat hat társával nyaralt Cairuban július 9-én, amikor egy hajókirándulás után megálltak egy tengerparti étteremben vacsorázni. Amikor Vinicius leült, egyik barátja figyelmeztette, hogy az ottani nádszékek a veszélyes barna remetepókok kedvenc fészkelőhelyei, de a férfi ezt figyelmen kívül hagyta. Másnap azonban súlyos tünetek jelentkeztek nála: mellkasi fájdalmai voltak és légzési nehézségekkel küzdött.  Mire kórházba került, a csípés körüli terület elfeketedett, és nekrózist, a szövetek sejtpusztulását állapították meg nála. 

A dél-londoni Croydonban található általános iskola diákjai és a dolgozók is sikoltoztak, amikor egy hatalmas vadászpók esett a padlóra egy banános dobozból májusban. Egy óriási vadászpók egy banános dobozban több mint 4 800 kilométert utazott az Elefántcsontpartról az Egyesült Királyságba. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!