A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Összeütközött és lezuhant két vadászrepülő, az egyik pilótát még keresik

vadászrepülő,Franciaország
Fotó: X
Vágólapra másolva!
A szerencsétlenség szerda reggel történt Autreville közelében, az északkelet-franciaországi Colombey-les-Belles-től délre.
Vágólapra másolva!

Lezuhant két Rafale vadászrepülő, miután összeütköztek egymással szerdán Franciaország északkeleti részén, Autreville közelében.

 Egyelőre nincs információ arra vonatkozóan, hogy meghalt-e valaki - írja a Mirror

A francia sajtó szerint az egyik pilótát, aki az incidens során katapultált, megtalálták: sérült, de eszméleténél van. Két másik pilótát és egy oktatót jelenleg is keres a katasztrófavédelem. A becsapódás helyszínét lezárták, a hatóságok arra kérik az embereket, hogy kerüljék el a környéket. 

A tűzoltók szerint 

nem világos, hogy valaki más is volt-e a repülőgépek fedélzetén.

 A keresésben a rendőrség, a tűzoltók és az erdészek is részt vesznek. A repülőgépek egy nehezen megközelíthető erdős területen zuhantak le, ami megnehezíti a mentést - írja az Actu Forces de L'Ordre. Sebastian Lecornu francia védelmi miniszter az X-en megerősítette, hogy az egyik pilótát megtalálták, épségben van.

Az érintett pilóták mindegyike francia állampolgár

 - közölte a hadsereg az AFP-vel. Az ukrán pilóták kiképzése jelenleg Franciaországban történik, de máshol, a cazaux-i bázison és csak Alpha Jet vadászgépeken - írja a Le Parisien.

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, egy repülős mutatvány tragédiával végződött Bangladesben májusban. Egy vadászgép pilótája alacsony magasságban háromszoros forgás után lepattant a kifutópályáról. A hivatalos közlemény szerint a repülőgép mechanikai meghibásodás miatt zuhant le, az incidensről készült felvételeken azonban úgy tűnik, hogy a balesetet egy kockázatos mutatvány okozta.

Korábban arról is írtunk, hogy szereplési vágyból okozott repülőgép-szerencsétlenséget egy eszetlen youtuber is egy nemzeti park felett. A pilóta soha többé nem vezethet repülőgépet.

Áprilisban Ráckeresztúron történt halálos légi katasztrófa - egy hetente arra repülő akrobata pilóta volt az áldozat.

Arról is beszámoltunk, hogy a biztonságos és agyonszabályozott - éppen ezért rendkívül unalmas - polgári légiközlekedés világában hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy léteznek sokkal őszintébb, szabadabb repülési formák is. Ezek egyike az Európában kevésbé ismert, Észak-Amerikában, Ausztráliában és Kanadában rendkívül népszerű bozótrepülés is. 

Nemrég a nepáli főváros, Katmandu közelében lezuhant egy helikopter, a fedélzeten tartózkodó négy utas és a pilóta is meghalt - közölték a helyi hatóságok. A pilóta nepáli volt, négy utasa pedig kínai.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!