Hihetetlen dolgot talált egy Loch Ness-i szörnyvadász - videó

Vágólapra másolva!
Eoin O'Faodhagain úgy véli, hogy egynél több Loch Ness-i szörny létezhet. Állítása szerint olyan hatalmas hullámokat látott, ami arra utal, hogy lehet a szörnynek egy ikertestvére is.
Vágólapra másolva!

A Loch Ness vizében két hatalmas alakzatról készült új felvételek arra engednek következtetni, hogy a mitikus szörnynek lehet egy ikertestvére. 

Eoin O'Faodhagain, a szörnyvadász múlt pénteken a skót tó webkameráját nézte, amikor megdöbbenve látta, hogy nem is egy, hanem két dolog mozog a vízben.

A felszínen két hatalmas hullám volt látható, amelyek egymás mellett mozogtak a kamerától távolodva, mielőtt egyesültek és eltűntek.

Korábbi felvétel a tóról
Fotó: AFP / Andy Buchanan / AFP

A 60 éves O'Faodhagain azt mondta: 

Nem tudtam felfogni, hogy mekkora volt a két hullám. Arra számítottam, hogy két motorcsónakot látok a felszínen, de nem volt semmi látnivaló. Aztán leesett a tantusz: valamiféle élőlények felelősek ezekért a nagy hullámokért.

Szerinte mivel a hullámok rögtön szertefoszlottak, azt kell feltételeznünk, hogy ennek az eseménynek semmi köze az emberi tevékenységhez.

Nessie az egyetlen racionális magyarázat arra, hogy ez a két nagy hullám ilyen hirtelen szertefoszlott.

O'Faodhagain az észlelést a Visit Inverness Loch Ness (VILN) által fenntartott webkamera segítségével tette a tó északi partján.

Eoin az írországi Donegal megyében lévő otthonából gyakran figyeli a vizet. Az évek során többször is felkerült a Loch Ness-i szörnyek hivatalos észlelési nyilvántartásába, többek között júliusban is - írja a Mirror.

A szörny legendája

A Loch Ness-i szörnyről szóló legenda másfél évezreddel ezelőtt született. Skócia védelmezője, Szent Kolumba állítólag megmentett a Ness-tóból (a régi skót nyelvben nevezik „loch”-nak a tavat) egy embert, akit megtámadott egy hatalmas víziszörny. 

Több mint ezer évig csupán néhányszor fedte fel magát a titokzatos lény, a 20. századtól kezdve azonban egyre többször látták. Vagy legalábbis látni vélték.

A skót Loch Ness Centre a NASA és más tudományos szervezetek segítségét kérte, hogy felkutassák a legendás Loch Ness-i szörnyet. Tavaly egy furcsa zajt rögzítettek a tó mélyén, ennek járnának alaposabban utána. A Loch Ness-i szörny inspirálta expedíciót a weeHoloCam nevű kamera tette lehetővé. 

Júliusban arról is írtunk, hogy fény derült egy különleges egysejtű alakváltó képességére, amely külsejét tekintve hasonlít a legendás Loch Ness-i szörnyre.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!