Majdnem 100 évesen kapott érettségi bizonyítványt egy ohiói nő

Vágólapra másolva!
Egy 99 éves ohiói nő, aki a második világháború alatt hagyta ott a középiskolát, 80 évvel később most átvehette egy ünnepségen a régóta várt bizonyítványát.
Vágólapra másolva!

Georgia McGarry a Switzerland of Ohio Local School District épületében 80 év után végre átvehette érettségi bizonyítványát. McGarry 1943-ban, az első évében hagyta ott a középiskolát, mert a családjának szüksége volt arra, hogy dolgozzon, ugyanis a tengerentúlon tombolt a második világháború - írja a New York Post.

Egy gyógyszertárban dolgozott, majd később gondnokként a férjével, de 

mindig is szeretett volna leérettségizni. 

A Washington Post szerint az idős hölgy egy barátnője fordult segítségért az ügyben az iskolai körzethez. 

Egész életében erre vágyott, és mivel 99 éves, úgy gondoltam itt az ideje, hogy megkapja az érettségi bizonyítványát

- mondta Adams, McGarry barátja.

Adams a bizonyítvány átadását meglepetésnek szánta. Azt mondta McGarrynek, hogy vacsorázni mennek, de az idős hölgyet az iskola épületébe vitte. McGarry nagyon meglepődött. 

Az iskolában ott voltak szerettei és barátai is, amikor átadták neki a bizonyítványt - 1944. május 19-i keltezéssel. McGarry a különleges ünnepségen sapkát és talárt is kapott.   

Azért kapta 1944-es keltezéssel bizonyítványát, mert az Ohio Revised Code egy rendelkezése kivételt tesz azon nők számára, akik a középiskolát otthagyva a háború alatt munkába álltak.

A néhány hónap múlva százéves McGarry azt mondta, hogy a régóta várt eredmény nagyon sokat jelent számára, reméli még egy ideig élvezi az elismerést - számolt be a WAFB 9.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!