Minden előjel nélkül öngyilkos lett egy életvidám nő

Vágólapra másolva!
Öngyilkos lett egy környezete által életvidámnak ismert nő. Lánya csak édesanyja halála után szembesült azzal, hogy milyen súlyos terhet cipelt az asszony.
Vágólapra másolva!

A 28 éves Katie Irvine azt állítja, hogy jókedvtől sugárzó anyukája, az 50 éves Teresa titokban mentális betegséggel küzdött, teljesen váratlanul érte, amikor öngyilkosságot követett el - írja a Bors Online a Sun beszámolója nyomán. A fiatal nőt egy évvel később újabb tragédia érte: édesapja nem bírta feldolgozni felesége elvesztését, egy évvel később ő is meghalt.

Teresa Irvine közösségi adománygyűjtőként dolgozott. Még a húszas évei elején járt, amikor súlyos depressziót állapítottak meg nála. Ez követően, 44 éves korában bipoláris zavarral diagnosztizálták.

Ám családja, illetve lánya erről semmit nem tudott. 

A nő vidám, sugárzó személyiségét ismerve környezetében senki nem gondolta volna, hogy folyamatosan azért küzd, hogy felülmaradjon a mentális betegségével vívott harcban

Ettől függetlenül lánya egész életét végigkísérte egy megmagyarázhatatlan rossz előérzet arról, hogy valami történni fog anyjával. Amikor 2019 márciusában a rendőrség megjelent a munkahelyén, hogy tájékoztassa őt édesanyja haláláról, azonnal tudta, mi történt, még mielőtt a rendőrök elmondták volna.

Anya és lánya a képen:

image

A fiatal nő még túl sem tudott jutni a gyászon, amikor mindössze egy évvel és öt hónappal később elvesztette az apját, az 54 éves Gary Irvine-t. A férfi alkoholfüggőségben szenvedett, aminek részben az volt az oka, hogy nem bírta feldolgozni felesége elvesztését.

Katie Irvine később azt nyilatkozta: „Anyukám meg akart védeni a diagnózisától – egészen hat hónappal a halála előttig. Nagyon boldog volt – de ez a boldogság az otthonukon kívül volt jelen. A zárt ajtók mögött nagyon, nagyon más ember volt. Az érzelmi reakciói elég szélsőségesek voltak – a mániákus csúcspontoktól a lesújtó mélypontokig. Mindkét szülőm halála után elhagyatottnak éreztem magam – mintha nem lett volna többé támaszom" – mondta az összetört nő. Úgy vélte: bár nagyon sok szép emléket őriz édesanyjáról, de ezek még abból az időszakból származnak, amikor még túl fiatal volt ahhoz, hogy megértse azokat a problémákat, amikkel az édesanyja küzdött.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes lelki elsősegély-számot, vagy keresse fel a suicidprevencio.hu weboldalt!

Cikkünk címlapi képe illusztráció

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!