Itt az oroszok bejelentése a harmadik világháborúról?

Russian Airstrike In Odessa, Ukraine
A háború pusztítása.
Fotó: NurPhoto via AFP
Vágólapra másolva!
Moszkva szerint eljutott a nyugati vezetőkhöz Vlagyimir Putyin üzenete, aki a Nyugat és az Oroszország közötti háborúról beszélt. Az elnök szerint a Nyugat közvetlen részvétele az ukrajnai konfliktusban jelentősen megváltoztatja annak lényegét, és azt jelenti, hogy a NATO-tagországok – az Egyesült Államok és az európai országok – háborúban állnak Oroszországgal.
Vágólapra másolva!

A Kremlnek nincs kétsége afelől, hogy Vlagyimir Putyin nyilatkozata a nyugati fegyverekkel indított Oroszország elleni csapások következményeiről eljutott a kívánt címzettekhez – mondta Dmitrij Peszkov elnöki sajtótitkár.

Az a kijelentés, amelyet Putyin tett, rendkívül világos, egyértelmű, és nem enged meg semmiféle kettős olvasatot

– tette hozzá a Kreml képviselője.

Kitörhet a harmadik világháború?

A Magyar Nemzet szemléje szerint Vlagyimir Putyin kijelentette, hogy a NATO-országok most nem csupán arról tárgyalnak, hogy a nyugati nagy hatótávolságú fegyvereket Ukrajna fegyveres erői bevethetik-e Oroszország ellen, hanem gyakorlatilag az ukrajnai konfliktusban való közvetlen részvételről egyeztetnek. Putyin hangsúlyozta: 

a Nyugat közvetlen részvétele az ukrajnai konfliktusban jelentősen megváltoztatja annak lényegét, és azt jelenti, hogy a NATO-tagországok – az Egyesült Államok és az európai országok – háborúban állnak Oroszországgal. 

A teljes írás ITT olvasható!

Az orosz-ukrán háborúról készített élő tudósításunk ITT olvasható!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!