30 doboz pizzát rendelt az éhező utasoknak egy pilóta

Vágólapra másolva!
Egy utasokkal teli repülőgép kényszerleszállást hajtott végre, ami hét órával késleltette az utasok érkezését. A repülőgép pilótája azonban olyan gesztust tett, ami feledtette az utasokkal a kellemetlenségeket: vacsorát rendelt a 150 utasnak.
Vágólapra másolva!

Tanya Stamos, az Egyesült Államok haditengerészetének 44 éves veteránja elmondta, hogy San Franciscóból Houstonba repült a United Airlines járatán, amikor az incidens történt. A járat a tervek szerint 19:00 órakor érkezett volna Houstonba, de a gépnek nem sokkal a felszállás után kényszerleszállást kellett végrehajtania. 

Nem sokkal a felszállás után a kapitány megszólalt és megkérdezte, hogy vannak-e egészségügyi szakemberek a gépen. Kérte, hogyha igen, akkor szóljanak az utaskísérőnek és menjenek a gép hátsó részébe

- mondta a nő.

Stamos elmondta, hogy miután egy férfi összeesett a mosdóban, a pilóta közölte velük, hogy a gép kényszerleszállást hajt végre az új-mexikói Albuquerque-ben, hogy orvosi segítséget kérjenek az utasnak. 

15:30 körül a járat leszállt Új-Mexikóban, ahol az utast az orvosok leszállították a gépről. A pilóta aztán azt mondta, hogy átnézik a gépen az orvosi felszerelést, és délután 17 órakor indulnak vissza. 

Nem sokkal később azonban az utasokat arra kérték, hogy hagyják el a gépet, de nem kaptak magyarázatot arra, hogy miért.

Stamos elmondta, hogy ő és utastársai besétáltak az új-mexikói repülőtérre, és megtudták, hogy új személyzetre kell várniuk, hogy felszállhassanak a gépre.

Stamos elmondta, hogy a United Airlines adott az utasoknak egy 15 dolláros (5300 forintos) étkezési utalványt, de a repülőtéri éttermek és boltok zárva voltak addigra.

A pilóta végül saját kezébe vette az ügyet, és pizzát rendelt

A kapitány azt mondta, hogy ez egy nagyon kellemetlen helyzet, és ő személyesen gondoskodik majd arról, hogy az utasok tudjanak vacsorázni.

Stamos elmondta, hogy ezután a kapitány 30 doboz pizzával jelent meg a kapunál, és mindenki teljesen megdöbbent.

Ezt követően megérkeztek az új légiutas-kísérők és a járat este 11 órakor tudott felszállni. A gép másnap hajnali 2-kor biztonságosan landolt Houstonban. Az utas elmondta, hogy a pilóta a houstoni leszálláskor megköszönte az utasoknak a türelmet. 

Amikor rám került a sor, hogy elhagyjam a gépet, kezet ráztam vele és megköszöntem neki a gesztust, amit tett

 - mondta az utas.

A United Airlines szóvivője elmondta, hogy a vállalat szereti azt látni, hogy a pilótáik mindent megtesznek az ügyfelekért, amikor váratlan helyzetek adódnak - számolt be róla a Fox.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, bombafenyegetés miatt a budapesti repülőtéren szakította meg útját a Wizz Air Bariból Krakkóba tartó járata, az utasok vészcsúszdán hagyták el a repülőgép fedélzetét. Ugyanezen okokból hajtott végre kényszerleszállást egy orosz repülőgép 244 emberrel a fedélzetén egy indiai légi támaszponton.

Sokkoló dolog történt az easyJet Londonból Görögországba, Kos szigetére tartó járatán is: egy részeg férfi megpróbálta megrohamozni a pilótafülkét, ki akarta nyitni a gép egyik ajtaját és nekiment a személyzetnek. Az eset több mint 9000 méter magasan történt, a repülő kényszerleszállást hajtott végre.

Egy ittas férfi miatt kellett megszakítani az útját a Ryanair Rigából Dublinba tartó egyik járatnának is. Az utas félmeztelenre vetkőzött, és a hátsó mosdóknál pózolt izmaival, majd könyökével a falat kezdte el verni. Félúton le kellett tenni a Jet2 glasgow-i járatat is, miután egy részeg nő megtámadta a légiutas-kísérő személyzetet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!